Ieškote šventinio garnyro, kurį galėtumėte patiekti su, pavyzdžiui, elnienos šonkauliais? Gal tiktų gardžios kriaušės, kelias valandas troškintos žemoje temperatūroje? Jas galite pagaminti savo Big Green Egg kepsninėje. Švelnus anglių suteikiamas dūmų aromatas išryškins kriaušių skonį. Taip troškintos kriaušės – tikras skanumėlis!
PATIEKALAS: GARNYRAS
KATEGORIJA: VAISIAI
GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, TROŠKINIMAS
SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 120 MIN.
IŠ VISO: 140 MIN.
IŠEIS: 6–8 PORCIJOS
INGREDIENTAI
TROŠKINTOS KRIAUŠĖS
20 nedidelių kriaušių
1 žalioji citrina
1 geltonoji citrina
2 cm šviežio imbiero šaknies
3 citrinžolių stiebeliai
750 ml raudonojo vyno
300 ml serbentų likerio
2 cinamono lazdelės
1 gabalėlis saldymedžio šaknies
100 g cukraus
8 žvaigždanyžiai
15 žalių kardamono ankščių
8 kvapiosios tongapupės
2 v. š. bulvių krakmolo
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Ketaus puodas
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir, įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite iki 140 °C.
2. Tuo tarpu nulupkite kriaušių odelę. Žaliąją ir geltonąją citrinas supjaustykite ketvirčiais. Imbierą supjaustykite riekelėmis, sutraiškykite citrinžoles.
GAMINIMAS
1. Visus ingredientus, išskyrus kriaušes ir bulvių krakmolą, sudėkite į ketaus puodą. Jį uždėkite ant grotelių, uždarykite Big Green Egg dangtį ir viską užvirinkite.
2. Atsargiai sudėkite kriaušes į verdantį skystį ir troškinkite apie 1,5 valandos.
3. Išgriebkite kriaušes iš skysčio. Jį nukoškite ir vėl supilkite į ketaus puodą. Puodą grąžinkite ant kepsninės grotelių. Bulvių krakmolą sumaišykite su šlakeliu vandens ir gautą košelę įmaišykite į verdantį skystį, kad sutirštėtų.
4. Atsargiai sudėkite kriaušes į skystį ir troškinkite dar 15 min.
5. Patiekite kriaušes šiltas arba kambario temperatūros.
PATARIMAS
Prie šių gardžių kriaušių geriausiai derėtų elnienos šonkauliai su grybais ir spanguolėmis.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu