Ieškote įspūdingo pagrindinio vegetariško patiekalo Kalėdoms? Nustebinkite savo svečius šiuo žaliųjų kopūstų ir miško grybų Velingtonu iš Big Green Egg – vegetariška žymiojo jautienos Velingtono versija. Įdarą galite paruošti dieną prieš. Paruoštam įdarui reikia bent valandos šaldytuve, kad sukietėtų, tačiau galite palikti ir ilgesniam laikui. Kitą dieną įkaitinkite savo kepsninę ir kol jūsų vegetariškas Velingtonas kepa EGG, mėgaukitės taure jūsų mėgstamo gėrimo.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 55 MIN.
GAMINIMAS: 75 MIN.
IŠ VISO: 130 MIN.
IŠEIS: 4-6 PORCIJOS
INGREDIENTAI
ĮDARAS
1 žaliasis kopūstas
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
200 g juodųjų trimitėlių grybų
200 g raukšlėtojo dyglučio grybų
200 g voveraičių
200 g sviesto
1 a.š. „Madras“ kario miltelių
30 ml burbono
50 ml sojos padažo (rekomenduojamas – „Tomasu autumn“)
50 g makadamijos riešutų
50 g anakardžių riešutų
TEŠLA
1 lakštas sluoksniuotos tešlos, 30 x 40 cm
2 kiaušinių tryniai
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Ketaus keptuvė
Kepimo akmuo
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Į Big Green Egg įdėkite convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles, užkurkite anglis ir kepsninę įkaitinkite iki 220°C temperatūros.
2. Per tą laiką įdaro gaminimui puode užvirkite vandenį. Nuplėškite 6 viršutinius kopūsto lapus, dėkite juos į verdantį vandenį ir blanširuokite apie 3 minutes, kol suminkštės. Kopūstų lapus nusunkite ir palikite ataušti lediniame vandenyje. Perpjaukite kopūstą pusiau ir vieną pusę supjaustykite plonomis juostelėmis (kita pusė atliks, tačiau lapams reikia pilnos kopūsto galvos). Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Nuplaukite grybus ir supjaustykite juostelėmis.
3. Ketaus keptuvę dėkite ant grotelių ir joje ištirpinkite sviestą. Dėkite svogūną, česnaką, kario miltelius ir kepinkite tol, kol svogūnas taps permatomu. Į svogūno mišinį įmaišykite kopūsto juosteles ir švelniai troškinkite apie 8-10 minučių, kol kopūstas suminkštės. Po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį.
4. Į kopūsto mišinį įmaišykite miško grybus, viską ant keptuvės kepkite apie 2-3 minutes ir apšlakstykite burbonu ir sojos padažu. Nuimkite keptuvę nuo EGG ir pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.
5. Ant darbastalio išklokite 3 didelius maistinės plėvelės gabalus. Gerai nusausinkite blanširuotus kopūsto lapus ir išdėliokite ant plėvelės taip, kad kiek persidengtų. Įsitikinkite, kad padengtas plotas yra bent 30 cm pločio. Šaukštu ant kopūsto lapų padalinkite troškintą kopūstų mišinį ir naudodamiesi plėvele lapus tvirtai susukite. Palikite vyniotinį šaldytuve bent vienai valandai, kad sutvirtėtų.
GAMINIMAS
1. Patikrinkite, kad temperatūra EGG vis dar 220°C. Iškirpkite kepimo akmens dydį atitinkantį kepimo popieriaus apskritimą ir jį dėkite ant šalto akmens. Stambiai sukapokite makadamijos ir anakardžių riešutus. Ant grotelių įkaitinkite ketaus keptuvę. Dėkite stambiai sukapotus riešutus ir skrudinkite apie 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Kartas nuo karto kepindami riešutus juos pamaišykite, kad nepridegtų. Po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį.
2. Per tą laiką ant darbastalio dėkite sluoksniuotą tešlą ir nuo jos nupjaukite 10 cm juostelę papuošimui. Dabar turėsite 30 x 30 cm dydžio tešlos lakštą. Išplakite kiaušinio trynius ir jais aptepkite tešlos lakštą. Nuo EGG nuimkite keptuvę su riešutais ir jais apibarstykite tešlą. Išimkite ataušusį įdarą iš plėvelės ir jį tvirtai įvyniokite į sluoksniuotą tešlą. Įsitikinkite, kad ritinys guli ant užlanko.
3. Aptepkite atsidėtą 10 cm sluoksniuotos tešlos juostelę kiaušinio tryniais. Kočėlu su raštu pakočiokite tešlos juostelę ir ja įdarytą ritinį apklokite taip, kad puošnus raštas būtų matomas visose pusėse. Galus užlenkite po ritiniu ir jį dėkite ant kepimo popieriumi padengto kepimo akmens. Dar kartą aptepkite kiaušinio tryniu.
4. Dėkite vegetarišką Velingtoną ant kepimo akmens, o jį ant grotelių ir uždenkite EGG dangtį. Velingtoną kepkite apie 40-45 min., kol įgaus auksinę spalvą.
5. Nuimkite vegetarišką Velingtoną nuo EGG ir patiekite su garnyru pagal jūsų pasirinkimą. Patarimas: pabandykite kreminį „Hollandaise“ padažą.
PATARIMAS
Ar žinojote, kad „Hollandaise“ padažas yra „giminingas“ „Bernaise“ padažui? Sužinokite, kaip pasigaminti šiuos padažus šiame recepte.
© Big Green Egg Europe