Žalieji smidrai – puikus pasirinkimas kepti Big Green Egg kepsninėje. Galite juos kepti ant grotelių arba trumpai patroškinti, be to, jie puikiai dera su įvairia mėsa, paukštiena, žuvimi. Prieš kepant pakaks nulaužyti sukietėjusius stiebų galus. Smidrai iškepa gana greitai, vadinasi, patiekalą pagaminsite nė nemirktelėję. Šiame recepte smidrai apsukti kumpiu. Mėsa suteikia daugiau skonio, negana to, šiam gardžiam užkandžiui paruošti pakanka vos dviejų ingredientų.
INGREDIENTAI
SMIDRAI
- 8 žalieji smidrai
- 8 riekės vytinto kumpio
GAMINIMAS
- Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 220 °C.
- Tuo tarpu nulaužykite sumedėjusius smidrų galus. Apsukite juos kumpio riekelėmis.
- Išdėliokite kumpiu apsuktus smidrus ant Big Green Egg kepsninės grotelių. Uždarykite dangtį ir kepkite maždaug 2,5 min. Apverskite smidrus ir kepkite dar 2,5 min.
- Nukelkite nuo grotelių ir nedelsdami patiekite.
© Big Green Egg Europe