Jei mėgstate išsivirti šviežios vištienos sriubos, nevalia neišbandyti šio puikaus recepto. Tai labai sveika sriuba, pagaminta iš ekologiškos vištienos, kokosų pieno, daržovių, rytietiškų prieskonių ir, žinoma, vištienos sultinio. Iš anksto pakepinę vištieną sriubai suteiksite papildomo skonio – o mes juk to ir norime!
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS, KEPINIMAS, VIRIMAS
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 80–90 MIN.
IŠ VISO: 100–110 MIN.
KIEKIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
SRIUBA
3 česnako skiltelės
2 pailgi svogūnėliai
2 cm šviežio imbiero
1½ raudonos aitriosios paprikos
3 vidutinės morkos (geltona, violetinė ir oranžinė)
2 citrinžolės stiebai
1 ekologiška višta (900–1200 g svorio)
alyvuogių aliejaus
1 v. š. rūkytos paprikos
2 žaliosios citrinos
1 l vištienos sultinio
1 skardinė kokosų pieno (400 ml)
75 g saldžiųjų žirnelių
75 g šitakių
30 g shimeji grybų
2 laiškinių svogūnų
50 g pupelių ūglių
Priedai:
Vertikalus paukštienos laikiklis (skirtas vištai)
Ketaus puodas
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Įdėkite į Big Green Egg kepsninę nerūdijančio plieno groteles, uždekite anglis ir įkaitinkite iki 190 °C.
2. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skilteles bei svogūnėlius. Nulupkite ir susmukinkite imbierą. Aitriąją papriką supjaustykite plonais žiedeliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Kita peilio ašmenų puse sutraiškykite citrinžolės stiebus 5 arba 6 vietose.
3. Vištą aptepkite alyvuogių aliejumi ir kruopščiai apibarstykite pipirais, druska ir rūkyta paprika. Uždėkite vištą ant vertikalaus laikiklio. 1 žaliąją citriną perpjaukite per pusę ir vieną puselę įkiškite į vištos kaklo angą.
GAMINIMAS
1. Ant grotelių įkaitinkite ketaus puodą ir dosniai šliūkštelėkite alyvuogių aliejaus.
2. Sudėkite česnakus, svogūnėlius, imbierą ir aitriąją papriką ir trumpai pakepinkite. Įmaišykite smulkintas morkas bei citrinžolės stiebus ir kepkite dar kelias minutes, retkarčiais pamaišydami.
3. Įdėkite paukštienos laikiklį su višta į ketaus puodą ir įpilkite apie 300 ml vištienos sultinio. Uždarykite kepsninės dangtį ir kepkite vištą 40–50 min. Retkarčiais patikrinkite, ar puode dar yra sultinio, ir prireikus papildykite.
4. Supilkite likusį sultinį ir kokosų pieną, sudėkite žirnelius ir grybus. Uždarykite kepsninės dangtį ir kepkite dar apytiksliai 10 min. Tuo tarpu laiškinius svogūnus susmulkinkite žiedeliais, o antrąją žaliąją citriną taip pat perpjaukite per pusę.
5. Ištraukite puodą iš Big Green Egg kepsninės ir iš jo išimkite paukštienos laikiklį. Puodą uždenkite dangčiu, o vištą nukelkite nuo laikiklio. Vištą supjaustykite arba suplėšykite gabalėliais.
6. Sudėkite į sriubą vištieną ir pupelių ūglius, pagal skonį pagardinkite žaliosios citrinos sultimis.
7. Supilstykite sriubą į dubenėlius ir patiekite apibarstę laiškiniais svogūnais.
PATARIMAS
Jei turite labai didelę vištą, pirma pakepkite ją 30 min. uždėję ant laikiklio, po to išimkite iš Big Green Egg kepsninės ir gaminkite pagal receptą.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu