Kam nepatinka skrudintos vištienos kojytės? Jas skanu valgyti su keptais batatais, svogūnais ir paprikomis. Prieš gamindami patiekalą, įtrinkite vištieną gardžiu namų gamybos Provanso marinatu ir valandai įdėkite į šaldytuvą pasimarinuoti. Atėjus metui viską kepti Big Green Egg kepsninėje, tai atliksite labai paprastai. Tiesiog sudėkite visus ingredientus ant grotelių ir kepkite, kol vištiena pasieks reikiamą vidaus temperatūrą, o daržovės suminkštės. Matuojant vidaus temperatūrą, svarbu termometro galu nepaliesti vištienos kaulo, nes jis bus kur kas karštesnis už mėsą. Kas iš to gausis? Ogi sotus, kaimiškas patiekalas, pagamintas iš gardžios, sultingos vištienos ir aromatingų daržovių.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, SKRUDINIMAS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 15 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 50 MINUČIŲ
IŠ VISO: 65 MINUTĖS
KIEKIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
Vištienai
4 vištienos šlaunelių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
Marinatui
2 česnako skiltelių
0,5 čiobrelio šakelės
0,5 rozmarino šakelės
2,5 v. š. cukranendrių cukraus
2 v. š. jūros druskos
1 a. š. svogūnų miltelių
1 a. š. paprikų miltelių
1 a. š. kario miltelių
0,5 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Garnyrui
2 batatų
2 saldžiųjų svogūnų
2 pailgų raudonųjų paprikų
2 lygialapių petražolių šakelių
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Vienkartinė skysčių surinkimo talpa
Nerūdijančio plieno grotelės
Dvigubas nuotolinis termometras
IŠANKSTINIS PASIRUOŠIMAS
1. Marinatui gaminti, nulupkite ir susmulkinkite česnako skilteles. Nuo pusės čiobrelio šakelės nuskinkite lapelius, o nuo rozmarino spygliukus ir šias prieskonines žoleles smulkiai supjaustykite. Sumaišykite visus marinato ingredientus.
2. Maždaug 4 cm atstumu nuo blauzdelių galo, įpjaukite mėsą su oda ir atskirkite taip, kad gautumėte tvarkingas ir švarias kojytes. Patikrinkite, ar šlaunelės pusėje nėra kaulų, o prireikus, juos išpjaukite.
3. Įtrinkite vištienos kojytes alyvuogių aliejumi ir pasigamintu marinatu. Viską uždenkite maistine plėvele ir 1 valandai įdėkite į šaldytuvą.
GAMINIMAS
1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir, įdėję convEGGtor laikiklį su skysčių surinkimo talpa ir nerūdijančio plieno grotelėmis, įkaitinkite ją iki 220 °C temperatūros.
2. Ant grotelių sudėkite vištienos kojytes odele į viršų, o greta – garnyrui skirtus batatus su svogūnais. Uždarykite kamado kepsninės dangtį ir vištieną su daržovėmis kepkite 15–20 minučių.
3. Tuomet ant grotelių sudėkite pailgas paprikas ir vištieną su daržovėmis pakepkite dar 10 minučių, kol daržovės suminkštės, o vištienos kojyčių vidaus temperatūra pasieks 75 °C – ją galite nustatyti, naudodami dvigubą nuotolinį termometrą.
4. Išimkite vištieną su daržovėmis iš EGG kepsninės. Per pusę išilgai perpjaukite batatus su svogūnais, iš paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite pailgomis juostelėmis. Sudėkite daržoves su vištienos kojytėmis ant dailios lentelės. Tuomet viską apibarstykite jūros druskos dribsniais ir papuoškite petražolių šakelėmis.
© Big Green Egg Europe