Nėra lengvesnio vištos ant skardinės recepto nei šis. Big Green Egg kepsninėje uždegate anglis, per tą laiką paruošiate daržoves ir vištą. Kai višta ant skardinės ir daržovės keptuvėje jau Jūsų Big Green Egg kamado kepsninėje, jums tereiks palaukti, kol višta iškeps. Per tą laiką įsipilkite puikaus kvietinio – to paties, kurį naudojate vištai ant skardinės. Tai tobulas derinys su jūsų maistu ir vėliau.
GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE
VIRTUVĖ: AMERIKIEČIŲ
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 95 MIN.
IŠ VISO: 115 MIN.
IŠEIS: 2 PORCIJOS
INGREDIENTS
VIŠTA
1 ekologiška višta, maždaug 1,5 kg
1 žalioji citrina,
1 citrinžolės šakelė
4 česnako skiltelės
½ kalendros ryšulėlio
3 v.š. saulėgrąžų aliejaus
1 skardinė kvietinio, 330 ml
DARŽOVĖS
1 geltonoji paprika
1 raudonoji paprika
1 cukinija
5 maži svogūnėliai „shallots”
4 česnako skiltelės
6 čiobrelio šakelės
3 v.š. saulėgrąžų aliejaus
MIŠINYS ĮTRINIMUI
3 a.š. maltų „Vadouvan” prieskonių
3 a.š. indiškų kario miltelių
2 a.š. saldžios rūkytos paprikos miltelių
1 a.š. šviežiai maltų baltųjų pipirų
1 a.š. malto imbiero
½ a.š. malto kumino
½ a.š. garstyčių miltelių
½ a.š. malto muskato
½ a.š. česnako granulių
2 a.š. salierų druskos
3 a.š. tamsiai rudo cukraus
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Ketaus grotelės (mažos)
Dvigubas nuotolinis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor laikiklį ir nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 180°C.
2. Per tą laiką paruoškite daržoves. Per pusę perpjaukite papriką ir išimkite kotelius ir sėklas. Paprikų minkštimus ir cukiniją supjaustykite gabalėliais. Nulupkite svogūnus ir česnakus ir juos supjaustykite stambiais gabalėliais. Čiobrelio šakeles perpjaukite pusiau. Visus šiuos ingredientus sumaišykite su saulėgrąžų aliejumi ir atsidėkite į šalį.
3. Iš šaldytuvo išimkite vištą. Citriną supjaustykite ketvirčiais ir tuomet kiekvieną ketvirtį į dar keturias dalis. Stambiai sukapokite citrinžolę. Nulupkite ir stambiai supjaustykite česnaką. Kalendros ryšulėlį taip pat stambiai supjaustykite. Sumaišykite visus ingredientus ir jais užpildykite vištos ertmę.
4. Sumaišykite visus įtrynimo mišiniui skirtus ingredientus. Atsargiai pakelkite vištienos odą nuo mėsos tarp jų įkišę pirštą. Šiek tiek prieskonių mišinio paskleiskite tarp odos ir mėsos ir gerai įtrinkite. Vištos odą įtrinkite saulėgrąžų aliejumi ir iš išorės taip pat įtrinkite prieskonių mišiniu.
GAMINIMAS
1. Išgerkite trečdalį ir skardinę dėkite ant grotelių (arba, jei neturite specialaus laikiklio vištai ant skardinės, prieš sušildydami supilkite alų į Vertikalų keraminį paukštienos laikiklį, jis turės tokį pat efektą). Uždenkite EGG dangtį ir kaitinkite apie 20 min., kol iš skardinės pradės kilti garai.
2. Atsargiai dėkite skardinę į skardinės laikiklį (jei jį naudojate) ir ant skardinės arba ant vertikalaus keraminio paukštienos laikiklio viršaus dėkite vištą. Viską dėkite į ketaus keptuvę (mažą) ir aplink padėkite daržoves. Keptuvę dėkite ant grotelių ir į vištos šlaunikaulį įsmeikite dvigubą nuotolinį termometrą, įsitikindami, kad nepataikėte į kaulą. Uždenkite EGG dangtį ir nustatykite 72°C vidaus temperatūrą. Kepkite vištą tol, kol ji pasieks šią temperatūrą.
3. Iš Big Green Egg išimkite keptuvę su višta ant skardinės, o daržoves pagal skonį pabarstykite druska.
© Big Green Egg Europe