Šiuolaikiška klasika. Šis patiekalas nepaprastai populiarus, bet vis tiek sulaukiame daug klausimų, todėl norėjome vėl pasidalyti savo patirtimi. Šis receptas neįprastas tuo, kad naudojame alaus kokteilį Radler. Gaiviai saldus citrusinių vaisių skonis – tikras gardumėlis! Kol višta kepa, alus skardinėje garuoja, todėl mėsa išlieka minkšta ir sultinga, o tai ypač svarbu krūtinėlei, kuri iškepa greičiau už blauzdeles. Šis receptas puikus tuo, kad jums reikės tik pusės skardinės, todėl alų prieš tai būtinai atšaldykite!
INGREDIENTAI
2 – 4 porcijos
1 ekologiška višta
alyvuogių aliejus
1 skardinė alaus kokteilio Radler (pustuštė)
1 žalioji citrina
1 citrina
Prieskonių mišiniui
1 v. š. juodųjų pipirų
1 v. š. druskos
2 kaupini šaukštai maltos paprikos
3 v. š. rudojo cukraus
1 a. š. maltų gvazdikėlių
GAMINIMAS
1 Užkurkite Big Green Egg kepsninę. Įdėkite convEGGtor laikiklį kojelėmis į viršų, uždarykite dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki 180 ºC. Tuo tarpu sumaišykite visus prieskonius. Atsargiai atskirkite odelę nuo mėsos. Tai padarysite pakišdami pirštus po odele ir judindami juos į šonus. Dalį prieskonių mišinio ištepkite ant mėsos po odele ir gerai įtrinkite. Dalimi mišinio ištrinkite vištos vidų. Atidžiai ištepkite odelę alyvuogių aliejumi ir ištrinkite ją likusiu prieskonių mišiniu.
2 Uždėkite pustuštę Radler skardinę ant specialaus nerūdijančio plieno skardinių laikiklio, o ant viršaus užmaukite vištą. Įdėkite viską į Apvalią skysčių surinkimo talpą ir uždėkite ją ant convEGGtor laikiklio. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite vištą 60–70 min.
3 Naudodami Pit Mitt BBQ pirštinę išimkite talpą iš kepsninės ir prieš patiekdami užtarkuokite ant paukščio žaliosios ir geltonosios citrinų žievelės.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu