Ar kada nors girdėjote apie maisto gaminimą kamado kepsninėje kaubojų stiliumi? Taikant šį maisto gaminimo būdą produktai, pvz., antrekotas arba kitoks kepsnys, kepamas teisiai virš įkaitusių anglių. Tai panašu į kepimą ant anglių (iškepti tiesiai ant anglių produktai įgauna ryškesnį dūmų skonį), tik šiuo atveju naudojamos ketaus grotelės.
Big Green Egg tam sukūrė puikų įrankį – 2 dalių keliaaukštes groteles. Geriausią rezultatą išgausite palaikydami didelį karštį. Suderinus smarkią anglių skleidžiamą kaitrą, ketaus groteles ir uždarą Big Green Egg kepsninę rezultatas bus nepriekaištingas.
SUDĖTINGUMAS: LENGVA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 10 MIN.
IŠ VISO: 30 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
MĖSA
4 antrekotai (apie 2 cm storio)
jūros druskos
Priedai:
2 dalių keliaaukštės grotelės
Ketaus grotelės (MiniMax/Small modeliams)
Momentinis skaitmeninis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Palaikykite antrekotus kambario temperatūroje. Tuo tarpu uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įkaitinkite iki 250 °C temperatūros įdėję 2 dalių keliaaukštes groteles aukštyn kojomis, į jas įstatę ketaus groteles (MiniMax/ Small modeliams). 2 dalių grotelės įeina į 5 dalių EGGspander rinkinį, bet jas taip pat galima įsigyti atskirai.
2. Iš abiejų pusių apibarstykite antrekotus jūros druska.
GAMINIMAS
1. Išdėliokite antrekotus ant grotelių ir kepkite apie 1 min. Pasukite kepsnius ketvirtį rato ir toliau kepkite dar 1 min., kad paviršiuje įsirėžtų dailus grotelių raštas.
2. Apverskite antrekotus ir kepkite kitą pusę du kartus po 1 min. Jei norite vidutiniškai iškepusių antrekotų, temperatūra mėsos viduje turėtų siekti 53 °C. Temperatūrą galite pamatuoti naudodami momentinį skaitmeninį termometrą. Iškepusius kepsnius pridenkite aliuminio folija ir palaikykite apie 5 min.
3. Pagardinkite kepsnius pipirais ir patiekite su pasirinktu garnyru.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu