Virš anglių keptas antrekotas

 

Ar kada nors girdėjote apie maisto gaminimą kamado kepsninėje kaubojų stiliumi? Taikant šį maisto gaminimo būdą produktai, pvz., antrekotas arba kitoks kepsnys, kepamas teisiai virš įkaitusių anglių. Tai panašu į kepimą ant anglių (iškepti tiesiai ant anglių produktai įgauna ryškesnį dūmų skonį), tik šiuo atveju naudojamos ketaus grotelės.

Big Green Egg tam sukūrė puikų įrankį – 2 dalių keliaaukštes groteles. Geriausią rezultatą išgausite palaikydami didelį karštį. Suderinus smarkią anglių skleidžiamą kaitrą, ketaus groteles ir uždarą Big Green Egg kepsninę rezultatas bus nepriekaištingas.

 

SUDĖTINGUMAS: LENGVA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 10 MIN.

IŠ VISO: 30 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

MĖSA

4 antrekotai (apie 2 cm storio)

jūros druskos

Priedai:

2 dalių keliaaukštės grotelės

Ketaus grotelės (MiniMax/Small modeliams)

Momentinis skaitmeninis termometras

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Palaikykite antrekotus kambario temperatūroje. Tuo tarpu uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įkaitinkite iki 250 °C temperatūros įdėję 2 dalių keliaaukštes groteles aukštyn kojomis, į jas įstatę ketaus groteles (MiniMax/ Small modeliams). 2 dalių grotelės įeina į 5 dalių EGGspander rinkinį, bet jas taip pat galima įsigyti atskirai.

2. Iš abiejų pusių apibarstykite antrekotus jūros druska.

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Išdėliokite antrekotus ant grotelių ir kepkite apie 1 min. Pasukite kepsnius ketvirtį rato ir toliau kepkite dar 1 min., kad paviršiuje įsirėžtų dailus grotelių raštas.

2. Apverskite antrekotus ir kepkite kitą pusę du kartus po 1 min. Jei norite vidutiniškai iškepusių antrekotų, temperatūra mėsos viduje turėtų siekti 53 °C. Temperatūrą galite pamatuoti naudodami momentinį skaitmeninį termometrą. Iškepusius kepsnius pridenkite aliuminio folija ir palaikykite apie 5 min.

3. Pagardinkite kepsnius pipirais ir patiekite su pasirinktu garnyru.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close