Ingredientai
4–6 porcijos
1 veršienos pjausnio (800 g–1,2 kg svorio)
Prieskonių mišiniui:
2 v. š. maltos aitriosios paprikos
2 v. š. maltos saldžiosios paprikos
½ v. š. japoniško prieskonių mišinio nanami togarashi (dar vadinamo shichimi togarashi)
Padažui:
1 160 g skardinės konservuoto tuno savo sultyse
1 v. š. kaparėlių
3–4 v. š. majonezo
½ citrinos sulčių
Garnyrui:
8 kaparių
1 v. š. kaparėlių
100 g salotų mišinio
tarkuotos ½ citrinos žievelės
Reikalingi priedai:
pekaninės karijos medžio skiedros
convEGGtor laikiklis
momentinis skaitmeninis termometras arba
dvigubas nuotolinis termometras
GAMINIMAS
Išimkite veršieną iš šaldytuvo ir apibarstykite nurodytais prieskoniais. Gerai įtrinkite juos į mėsą.
Saują pekaninės karijos skiedrų išmirkykite vandenyje. Sklendę, esančią kepsninės keraminio pagrindo apačioje, iki galo atidarykite, išdėliokite ant anglių tris uždegiklius ir juos uždekite. Big Green Egg kepsninės dangčio neuždarykite 10–12 minučių.
Ant įkaitusių anglių išdėliokite išmirkytas skiedras. Į EGG kepsninę įdėkite convEGGtor laikiklį ir įdėkite groteles. Ant jų uždėkite veršieną, uždarykite kepsninės dangtį ir įkaitinkite ją iki 100 °C. Veršieną kepkite maždaug 50 min., kol temperatūra mėsos viduje pasieks mažiausiai 52 °C. Ją išmatuoti galite įsmeigiamu termometru.
Tuo tarpu paruoškite tunų padažą. Tuną ir kaparėlius nusunkite ir plakiklyje sumaišykite likusius ingredientus, kad išeitų padažas. Jis neprivalo būti vientisas. Pagardinkite druska bei pipirais ir laikykite šaldytuve, kol prireiks.
Kai mėsos temperatūra pasieks pageidaujamą lygį, išimkite veršieną iš Big Green Egg kepsninės ir palikite atvėsti. Įvyniokite į aliuminio foliją ir laikykite šaldytuve, kol prireiks.
Prieš patiekdami veršieną su tunų padažu iškepusią mėsą supjaustykite plonomis riekelėmis. Kaparius ir kaparėlius nuvarvinkite, pusę kaparių išilgai perpjaukite pusiau. Salotų lapus ir veršienos riekeles išdėliokite lėkštėse. Pagardinkite tunų padažu, kaparėliais bei kapariais ir užtarkuokite citrinos žievelės.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu