Valentino dienos desertas

 

Norite Valentino dienos proga palepinti savo mylimąjį ar mylimąją kažkuo asmenišku ir iš širdies? Visuomet pataikysite nusprendę ką nors iškepti patys. Šis gardus „Trifle” desertas iš baltojo šokolado biskvito, maskarponės sūrio kremo, uogų džemo, kiaušininio kremo ir sausainių yra garantuota sėkmė. Kepimo dalį galite atlikti savo Big Green Egg kepsninėje, o visą desertą sukonstruoti iš vakaro prieš Valentino dieną. Skirtingi visų sluoksnių skoniai susilies ir jūsų desertas bus dar skanesnis. Taip Valentino dieną turėsite laiko vienas kitam.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

VIRTUVĖ: ANGLŲ

SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 70 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 10 MIN.

IŠ VISO: 80 MIN.

IŠEIS: 2-4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

SAUSAINIAI

60 g miltų

60 g minkšto sviesto

60 g cukraus pudros

60 g kiaušinių baltymų

 

BISKVITUI

60 g miltų

2 kiaušiniai

150 g cukraus

125 g sviesto, dar šiek tiek skardos patepimui

100 g balto šokolado gabalėlių

MASKARPONĖS KREMAS

1 vanilės ankštis

400 g maskarponės sūrio

2 v.š. cukraus pudros

UOGŲ DŽEMUI

4 g želatinos lapelių

200 ml raudonųjų serbentų sulčių

20 g cukraus

100 g mėlynių

100 g aviečių

KIAUŠINIŲ KREMAS

3 kiaušinių tryniai

75 g cukraus

25 g miltų

250 ml pieno

PATIEKIMUI

Cukraus pudros pabarstymui

5 mėtų lapeliai

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Kepimo akmuo

 

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 190°C. Persijokite miltus sausainiams. Sudėkite visus sausainių ingredientus į dubenį ir maišykite, kol turėsite vientisą tešlą. Tešlą supilkite į kepiniams skirtą maišelį arba paprastą plastikinį maišelį ir valandai į šaldytuvą.

2. Baltojo šokolado biskvitui ištepkite apvalią (Ø 30 cm) kepimo formą sviestu. Persijokite miltus. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol mišinys taps baltu. Per tą laiką ant vidutinės kaitros ištirpinkite šokoladą; Stebėkite, kad temperatūra nepakiltų virš 40°C. Nedidelį kiekį kiaušinio mišinio įmaišykite į šokolado mišinį ir tuomet jį įmaišykite į likusį kiaušinių mišinį. Įmaišykite miltus. Tešlą tolygiai supilkite į kepimo formą ir dėkite ant EGG grotelių. Uždenkite EGG dangtį ir baltojo šokolado biskvitą kepkite apie 15 min., kol įgaus gražią auksinę spalvą ir iškeps.

3. Per tą laiką pasigaminkite maskarponės sūrio kremą. Išilgai perpjaukite vanilės ankštį ir iškrapštykite sėklas. Ankštį atsidėkite kiaušinių kremui. Į maskarponę įmaišykite vanilės sėklas ir cukraus pudrą, maišykite kol gerai susilies ir viską sudėkite į kepinių arba paprastą plastikinį maišelį. Padėkite šaldytuvą iki kol prireiks.

4. Iš EGG išimkite kepimo formą su baltojo šokolado biskvitu ir prieš išimdami iš kepimo formos leiskite ataušti maždaug 15 min. Sausainių kepimui ant grotelių į EGG dėkite kepimo akmenį ir įkaitinkite iki 180°C.

5. Džemui dideliame vandens kiekyje ištirpinkite želatinos lapelius. Per tą laiką ant vidutinės kaitros užvirkite pusę serbentų sulčių su cukrumi. Indą nuimkite nuo ugnies, iš želatinos išspauskite vandenį ir ją nuolat maišydami ištirpinkite karštose uogų sultyse. Įmaišykite likusias sultis ir palikite ataušti iki kambario temperatūros.

6. Per tą laiką paruoškite kiaušinių kremą. Puode sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų ir miltus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kad visi ingredientai vienodai susimaišytų palengva supilkite pieną. Įdėkite atsidėtą vanilės ankštį ir ant vidutinės kaitros kremą nuolat maišydami užvirkite. Kai tik kremas pradės virti, iškart nuimkite puodą nuo ugnies ir kremą perkoškite per rėtį. Uždenkite plastikine plėvele ir leiskite kremui ataušti šaldytuve.

7. Padalinkite lengvai sustingusias uogų sultis į dvi dalis uogų džemui. Į vieną dalį įmaišykite mėlynes, į kitą – avietes, pasilikite kelias uogas papuošimui. Leiskite džemui iki galo sustingti šaldytuve.

8. Sausainiams iškirpkite du tokio paties dydžio kaip kepimo akmuo kepimo popieriaus apskritimus. Išspauskite nedideles tešlos širdeles ir popierių dėkite ant kepimo akmens. Uždenkite EGG dangtį ir sausainius kepkite apie šešias minutes, kol gražiai paruduos. Iš EGG išimkite sausainius ir kepimo popierių ir ataušinkite. Likusius sausainius gaminkite taip pat. Sausainius laikykite uždarame inde, kol prireiks. Visų sausainių „Trifle” neprireiks, bet tikrai jais pasimėgausite ir vėliau!

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Baltojo šokolado biskvitą sulaužykite dideliais gabalais.

2. Į indą, kuriame patieksite „Trifle”, išspauskite šiek tiek maskarponės kremo iš maišelio. Ant viršaus paskleiskite sluoksnį biskvito, tuomet dėkite mėlynių džemo ir dar vieną sluoksnį biskvito. Dabar dėkite sluoksnį kiaušinių kremo ir sluoksnį aviečių džemo. Baikite gabalėliais baltojo šokolado biskvito ir padenkite maskarponės kremu. Sandariame inde atsidėkite šiek tiek biskvito papuošimui.

3. „Trifle” dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį.

 

 

 

PATIEKIMUI

 

1. Išimkite „Trifle” desertą iš šaldytuvo. Pabarstykite likusiais baltojo šokolado biskvito gabalėliais ir cukraus pudra.

2. Desertą papuoškite biskvitu, mėlynėmis, avietėmis, mėtos lapeliais ir dviem sausainiais.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close