Nusiteikę paragauti gardaus žuvies kepsnio? Tuomet Big Green Egg kepsninėje išsikepkite tuno. Šiame recepte žuvis kepama ant grotelių ir patiekiama su Big Green Egg kepsninėje ruoštu pomidorų padažu. Tai greitai Big Green Egg kamado kepsninėje paruošiamas gardus sicilietiškas patiekalas.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS, KEPIMAS ANT GROTELIŲ
VIRTUVĖ: ITALIJOS
SUDĖTINGUMAS: LENGVA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 20 MIN.
IŠ VISO: 40 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
TUNO KEPSNYS
4 tuno pjausniai, 2 cm storio
2 v. š. alyvuogių aliejaus
fleur de sel druskos
PADAŽAS
2 česnako skiltelės
4 pomidorai
20 žalių alyvuogių be kauliukų
1 ekologiška citrina
8 šakelės lygialapių petražolių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
4 v. š. kaparėlių
4 v. š. razinų
50 ml baltojo vyno
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Ketaus grotelės
Ketaus puodo dangtis
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor bei ketaus groteles, įkaitinkite iki 200 °C.
2. Pradėkite ruošti padažą. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skilteles. Apatinėje pusėje pomidorų odelę įpjaukite kryžmai. 10–15 sek. panardinkite pomidorus į verdantį vandenį, po to sudėkite į šalto vandens vonelę. Nulupkite jų odeles, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Alyvuoges supjaustykite riekelėmis, smulkiai sutarkuokite citrinos žievelę. Citriną supjaustykite skiltelėmis arba riekelėmis – vėliau jas patieksite prie kepsnio. Nuskabykite ir smulkiai sukapokite petražolių lapelius.
GAMINIMAS
1. Uždėkite apvalaus ketaus puodo dangtį ant grotelių ir jame įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite česnakus ir trumpai pakepinkite.
2. Sudėkite smulkintus pomidorus, alyvuoges, citrinos žievelę, petražoles, kaparėlius ir razinas, supilkite baltąjį vyną. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais ir troškinkite padažą apie 8 min. Nepamirškite kaskart uždaryti kepsninės dangčio.
3. Išimkite padažą iš Big Green Egg. Išimkite groteles ir convEGGtor, po to vėl įdėkite groteles. Įkaitinkite kepsninę iki 250 °C. Aptepkite tuno kepsnius alyvuogių aliejumi.
4. Išdėliokite tuno kepsnius ant grotelių ir kepkite apie 30 sek. Pasukite kepsnius ketvirtį rato ir pakepkite dar 30 sek., kad paviršiuje įsirėžtų dailus grotelių raštas. Apverskite žuvį ir kepkite 1 min., vėl kas 30 sek. pasukdami. Išorėje kepsniai bus tobulai apskrudę, o viduje – apetitiškai rausvi.
5. Kepsnius pabarstykite juodaisiais pipirais ir fleur de sel druska ir patiekite su sicilietišku Big Green Egg kepsninėje ruoštu padažu bei citrinos skiltelėmis.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu