Šį gardų žuvų troškinį įkvėpė graikiškas patiekalas stifado. Daugumoje stifado receptų naudojami svogūnai ir jautiena, bet šiame recepte naudojama žuvis ir krevetės, rūkytos Big Green Egg kepsninėje. Tai gardus klasikinio laiko patikrinto patiekalo variantas!
GAMINIMO BŪDAS: TROŠKINIMAS
VIRTUVĖ: GRAIKIJOS
SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 80 MIN.
IŠ VISO: 95 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
TROŠKINYS
1 kg marinuotų svogūnų arba nedidelių svogūnėlių
2 česnako skiltelės
1 ryšelis petražolių
3 pankolių lapkočiai
80 ml alyvuogių aliejaus
4 lauro lapai
5 gvazdikėliai
1 a. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
150 ml (saldaus) raudono vyno, pvz. „Mavrodafni“
2 x 400 g skardinės smulkintų pomidorų
500 g žuvų filė ir jūrų gėrybių, pvz., skumbrės, jūrų ešerio, menkės filė ir didelių nelukštentų nevirtų krevečių
1 ekologiška citrina
40 ml raudono vyno acto
Reikalingas priedas:
Ketaus puodas
ConvEGGtor laikiklis
Medienos skiedros
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor laikiklį bei groteles, įkaitinkite iki 140 °C. Kai kepsninė bus beveik įkaitusi iki reikiamos temperatūros, uždekite ant grotelių ketaus puodą, kad įšiltų.
Tuo tarpu nulupkite svogūnėlius ir česnaką. Česnako skilteles smulkiai sukapokite. Petražolių lapelius nuskabykite ir taip pat sukapokite. Tą patį padarykite su pankolių lapkočiais.
GAMINIMAS
Įkaitinkite ketaus puode alyvuogių aliejų. Sudėkite lauro lapus, gvazdikėlius, juoduosius pipirus ir uždarę kepsninės dangtį pakepinkite maždaug 2 minutes.
Sudėkite svogūnus ir česnaką ir pamaišykite. Uždėkite puodo dangtį, uždarykite EGG kepsninę ir kepinkite svogūnus maždaug 20 min.
Supilkite į puodą raudoną vyną ir įmaišykite pomidorus. Troškinkite dar 20–25 min., kol svogūnai visiškai suminkštės. Tuo tarpu vandenyje išmirkykite didelę saują vyšnios skiedrų.
Tuomet atidenkite puodą ir troškinkite dar 15 min., kad nugaruotų skystis. Tuo tarpu supjaustykite žuvų filė gabalėliais ir pabarstykite druska bei pipirais. Citriną perpjaukite per pusę ir pusės sultimis apšlakstykite žuvis ir krevetes. Sudėkite žuvų gabalėlius ir krevetes į kinišką keptuvę, o likusią citrinos pusę supjaustykite skiltelėmis.
Išimkite ketaus puodą iš EGG kepsninės. Supilkite raudono vyno actą, kapotas petražoles ir pankolių lapkočius, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Jei pageidaujate, dalį žalumynų pasilikite papuošti. Uždėkite puodo dangtį, kad troškinys neatvėstų. Išimkite iš EGG kepsninės groteles ir convEGGtor laikiklį, išdėliokite ant žioruojančių anglių išmirkytas skiedras ir vėl įdėkite laikiklį bei groteles. Uždėkite ant grotelių kinišką keptuvę su žuvimi ir krevetėmis ir uždarykite kepsninės dangtį. Rūkinkite žuvį ir krevetes maždaug 8 min. Kepsninė vis dar bus įkaitusi iki maždaug 140 ° C.
Nuimkite keptuvę nuo grotelių ir įmaišykite į stifado žuvį bei krevetes. Papuoškite žuvų troškinį citrinų skiltelėmis ir atidėtais žalumynais.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu