Norėtumėte Big Green Egg kepsninėje ypatingai ruoštų šonkauliukų? Būtų išties skanu, ar ne? Tiesiog išrūkykite šonkauliukus žemoje kamado kepsninės temperatūroje ir tuomet paskrudinkite jų mėsą, kol susidarys traški plutelė. Tačiau ar žinojote, jog šonkauliukus taip pat galima troškinti?
Šiame recepte turėsite naudoti trumpų šonkauliukų mėsą be kaulo. Pirmiausia reikės ją ištrinti prieskoniais ir palikti pasimarinuoti porai valandų, todėl ruošdamiesi ją gaminti, nepamirškite į tai atsižvelgti! Prieš troškindami mėsą Big Green Egg kepsninėje, išrūkykite ją 1,5 valandos žemoje temperatūroje. Kas iš to gausis? Nepakartojamai skanus troškinys su subtiliu dūmo aromatu. Laikas įtraukti šį gardų troškinį į meniu.
GAMINIMO BŪDAS: RŪKYMAS, TROŠKINIMAS, LĖTAS GAMINIMAS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 315 MINUČIŲ
IŠ VISO: 335 MINUTĖS
KIEKIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
Šonkauliukams
1,2 kg trumpų jautienos šonkauliukų mėsos be kaulo
4 v. š. jautienos prieskonių
3 svogūnų
2 česnako skiltelių
2 v. š. sviesto
1 v. š. pomidorų tyrės
400 ml veršienos sultinio
200 ml raudonojo vyno
100 ml baltojo acto
2 v. š. aštrių garstyčių
2 v. š. obuolių sirupo
3 lauro lapų
10 kadagio uogų
10 gvazdikėlių
2 imbierinio pyrago riekių
Keptoms bulvėms
4 miltingų bulvių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
Papuošimui
1 petražolių šakelė
Reikalingi priedai:
Obels medienos kaladėlės
convEGGtor laikiklis
Vienkartinė skysčių surinkimo talpa
Nerūdijančio plieno grotelės
Žalias ketaus indas Dutch Oven
IŠANKSTINIS PASIRUOŠIMAS
1. Šonkauliukų mėsą įtrinkite prieskoniais ir 2 valandoms palikite pasimarinuoti šaldytuve.
2. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir įkaitinkite ją iki 160 °C temperatūros.
GAMINIMAS
1. Rūkymui ant žėrinčių anglių padėkite obels medienos kaladėlę ir įstatykite convEGGtor laikiklį, o ant jo padėkite skysčių surinkimo talpą. Į kepsninę įdėkite nerūdijančio plieno groteles, o ant jų sudėkite šonkauliukų mėsą. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir palikite mėsą išsirūkyti apie 1,5 valandos. Temperatūra kamado kepsninėje nukris iki maždaug 110 °C. Pasistenkite šią temperatūrą palaikyti.
2. Išimkite rūkytą šonkauliukų mėsą iš EGG kepsninės ir atidėkite į šoną. Išimkite groteles, skysčių surinkimo talpą ir convEGGtor laikiklį ir vėl įdėkite groteles. Ant grotelių padėkite emaliuotą žalią ketaus indą Dutch Oven, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir ją įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Tuo tarpu, nulupkite ir susmulkinkite svogūnus ir česnako skilteles.
3. Inde ištirpinkite sviestą ir suberkite smulkintus svogūnus. Pakepkite svogūnus apie 3 minutes ir tuomet į juos įmaišykite česnaką su pomidorų tyre. Viską pakepkite apie 2 minutes, kad pomidorų tyrė būtų ne tokia rūgšti.
4. Supilkite veršienos sultinį, raudonąjį vyną ir actą, įdėkite garstyčių, įpilkite obuolių sirupo, įberkite lauro lapus, kadagio uogas, gvazdikėlius ir įdėkite imbierinio pyrago. Uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį ir palaukite, kol padažas užvirs. Tuo tarpu, supjaustykite šonkauliukų mėsą į keturias dalis.
5. Sudėkite šonkauliukų mėsą į padažą ir įkaitinkite kamado kepsninę iki 140 °C temperatūros. Troškinkite mėsą nedidelėje kaitroje apie 1 valandą.
6. Nuplaukite ir nusausinkite bulves. Kiekvieną bulvę padėkite ant aliuminio folijos gabalėlio. Apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi ir pagal skonį apibarstykite druska. Suvyniokite bulves į aliuminio foliją ir sudėkite ant grotelių greta žalio ketaus indo Dutch Oven. Kol bulvės apskrus, patroškinkite šonkauliukų mėsą dar 1,5 valandos, kol ji suminkštės.
7. Išimkite keptas bulves iš EGG kepsninės ir atsargiai išvyniokite iš aliuminio folijos. Supjaustykite bulves pailgomis skiltelėmis. Išimkite šonkauliukų mėsą iš padažo, sudėkite į lėkštę su bulvių skiltelėmis ir pagardinkite petražolėmis. Atskirai patiekite perkoštą padažą.
© Big Green Egg Europe