Troškinti obuoliai su imbieru

 

Big Green Egg kepsninėje labai greitai ir paprastai pasigaminsite troškintų obuolių. Siūlome aštrią šio garnyro versiją, kuriai ugnelės suteikia aitriosios paprikos ir imbierų sirupas. Šio obuolių padažo tikrai nepamiršite! O kadangi anglys jau rusena kamado kepsninėje, kodėl nepasigaminus gardaus pagrindinio patiekalo prie troškintų obuolių? Pavyzdžiui, kalėdinio kumpio su medaus ir garstyčių padažu.

 

 

PATIEKALAS: GARNYRAS

KATEGORIJA: VAISIAI

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 15 MIN.

IŠ VISO: 35 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

TROŠKINTI OBUOLIAI

2 „Jonagold“ obuoliai

1 cm raudonos aitriosios paprikos

3 v. š. imbierų sirupo

1 v. š. bulvių krakmolo

 

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus puodas

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite iki 180 °C.

2. Obuolius supjaustykite ketvirčiais. Nulupkite odelę, pašalinkite sėklalizdžius. Minkštimą supjaustykite 5 cm dydžio kubeliais. Pašalinkite aitriosios paprikos kotelį ir sėklas, o minkštimą sukapokite.

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Uždėję ant grotelių, įkaitinkite ketaus puodą. Sudėkite pjaustytus obuolius, aitriąją papriką ir imbierų sirupą ir uždarykite Big Green Egg dangtį. Troškinkite obuolius 6–8 min., retkarčiais pamaišydami.

2. Bulvių krakmolą sumaišykite su šlakeliu vandens ir gautą košelę įmaišykite į troškintus obuolius, kad masė šiek tiek sutirštėtų.

 

PATARIMAS

Prie gardžių troškintų obuolių geriausiai derantis patiekalas – kalėdinis kumpis su medaus ir garstyčių padažu!

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close