Big Green Egg kepsninėje labai greitai ir paprastai pasigaminsite troškintų obuolių. Siūlome aštrią šio garnyro versiją, kuriai ugnelės suteikia aitriosios paprikos ir imbierų sirupas. Šio obuolių padažo tikrai nepamiršite! O kadangi anglys jau rusena kamado kepsninėje, kodėl nepasigaminus gardaus pagrindinio patiekalo prie troškintų obuolių? Pavyzdžiui, kalėdinio kumpio su medaus ir garstyčių padažu.
PATIEKALAS: GARNYRAS
KATEGORIJA: VAISIAI
GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE
SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 15 MIN.
IŠ VISO: 35 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
TROŠKINTI OBUOLIAI
2 „Jonagold“ obuoliai
1 cm raudonos aitriosios paprikos
3 v. š. imbierų sirupo
1 v. š. bulvių krakmolo
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Ketaus puodas
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite iki 180 °C.
2. Obuolius supjaustykite ketvirčiais. Nulupkite odelę, pašalinkite sėklalizdžius. Minkštimą supjaustykite 5 cm dydžio kubeliais. Pašalinkite aitriosios paprikos kotelį ir sėklas, o minkštimą sukapokite.
GAMINIMAS
1. Uždėję ant grotelių, įkaitinkite ketaus puodą. Sudėkite pjaustytus obuolius, aitriąją papriką ir imbierų sirupą ir uždarykite Big Green Egg dangtį. Troškinkite obuolius 6–8 min., retkarčiais pamaišydami.
2. Bulvių krakmolą sumaišykite su šlakeliu vandens ir gautą košelę įmaišykite į troškintus obuolius, kad masė šiek tiek sutirštėtų.
PATARIMAS
Prie gardžių troškintų obuolių geriausiai derantis patiekalas – kalėdinis kumpis su medaus ir garstyčių padažu!
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu