Jautienos šonkauliukus įprasta kamado kepsninėje rūkinti žemoje temperatūroje. Šiame azijietiškame recepte viskas daroma kitaip. Mėsa nupjaustoma nuo kaulų. Po to 24 valandas marinuojama ir troškinama Big Green Egg kepsninėje. Rezultatas – gardūs troškinti jautienos šonkauliukai.
GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, TROŠKINIMAS
VIRTUVĖ: AZIJOS
SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 150 MIN.
IŠ VISO: 170 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
ŠONKAULIUKAI
1 jautienos šonkaulių lankas su 4 kaulais
2 v. š. sušiams skirto acto
100 ml ryžių vyno
2 laiškiniai svogūnai
2–3 šviežių kalendrų šakelės
20 g sojų pupelių ūglių
MARINATAS
1 raudona aitrioji paprika
1 rausvasis svogūnas
2 česnako skiltelės
1 citrinžolės stiebas
1 a. š. džiovinto imbiero
60 ml saldaus indonezietiško sojų padažo
50 ml sojų padažo
20 ml kečupo
10 ml imbierų sirupo
1 v. š. Dižono garstyčių
1 v. š. rudojo cukraus
1 a. š. kario miltelių
Priedai:
convEGGtor
Ketaus keptuvė
PASIRUOŠIMAS IŠ VAKARO
1. Pasidėkite šonkaulių lanką ant stalviršio kaulais į apačią ir nupjaustykite mėsą. Pašalinkite membraną, o mėsą supjaustykite 2 cm kubeliais.
2. Paruoškite marinatą: aitriąją papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelį ir sėklytes (vieną pusę pasilikite papuošti). Pusės aitriosios paprikos minkštimą supjaustykite žiedeliais. Nulupkite ir susmulkinkite rausvąjį svogūną. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skilteles. Sutraiškykite citrinžolės stiebą. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir gautu mišiniu užpilkite mėsą. Marinuokite ją šaldytuve 24 val
GAMINIMAS
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor bei groteles, įkaitinkite iki 140 °C. Tuo tarpu nusunkite mėsą, bet marinato neišpilkite.
2. Uždėję ant grotelių įkaitinkite ketaus keptuvę. Joje apkepkite mėsą. Iš keptuvės pašalinkite riebalus ir užpilkite mėsą sušių actu bei ryžių vynu. Įmaišykite atidėtą marinatą. Uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį ir nedidelėje temperatūroje troškinkite mėsą 2 val., kol ji suminkštės.
3. Likusią aitriąją papriką ir laiškinius svogūnus susmulkinkite žiedeliais. Nuskabykite ir smulkiai sukapokite kalendrų lapelius. Išimkite keptuvę iš Big Green Egg kepsninės ir apibarstykite jautieną aitriosiomis paprikomis, laiškiniais svogūnais, pupelių ūgliais ir kalendromis.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu