Jei mėgstate vištų blauzdeles, būtinai išbandykite šį barbekiu receptą! Naudojant convEGGtor, Big Green Egg kepsninė pavirsta orkaite, kurioje galima iškepti traškias ir sultingas vištų blauzdeles, įsigėrusias malonaus Big Green Egg suteikiamo aromato. Blauzdeles galite gardinti savo mėgstamu prieskonių mišiniu arba pasigaminti tokį, koks aprašytas šiame recepte.
GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 40 MIN.
IŠ VISO: 55 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
VIŠTIENA
12 vištų blauzdelių
1–2 v. š. saulėgrąžų aliejaus
2 kaupini v. š. česnakų tyrės
6–8 v. š. sojų padažo
PRIESKONIŲ MIŠINYS
1 v. š. maltų saldžiųjų paprikų
1 v. š. česnakų granulių
½ v. š. malto imbiero
½ v. š. maltų kuminų
½ v. š. kario miltelių
1 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių
1 v. š. rudojo cukraus
½ v. š. juodųjų pipirų
1 v. š. druskos
PATIEKTI
½ raudonos aitriosios paprikos
3 kalendrų šakelės
1 ekologiška žalioji citrina
baltojo barbekiu padažo
Priedai:
Stačiakampė skysčių surinkimo talpa
Obels skiedros (nebūtinai)
convEGGtor laikiklis
Vienkartinė skysčių surinkimo talpa
Momentinis skaitmeninis termometras
GAMINIMAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Sudėkite vištų blauzdeles į stačiakampę talpą ir apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi. Rankomis įtrinkite aliejų į blauzdeles. Po to vištieną įtrinkite česnakų tyre. Galiausiai užpilkite sojų padažo, gerai išmaišykite ir marinuokite vištieną maždaug 10 min. Retkarčiais blauzdeles apverskite.
2. Tuo tarpu uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įkaitinkite iki 200 °C. Sumaišykite prieskonių mišiniui skirtus prieskonius.
GAMINIMAS
1. Apibarstykite blauzdeles prieskonių mišiniu (jo išeis daugiau, todėl atlikusį mišinį galite pasilikti kitam kartui). Jei norite, ant žioruojančių anglių išdėliokite 10 obels skiedrų. Įdėkite į Big Green Egg kepsninę convEGGtor laikiklį. Ant jo uždėkite vienkartinę skysčių surinkimo talpą ir galiausiai įdėkite į kepsninę groteles.
2. Išdėliokite vištų blauzdeles ant grotelių ir uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. Vėl įkaitinkite kepsninę iki 200 °C ir kepkite blauzdeles apie 40 min., kol jos dailiai apskrus, o temperatūra viduje pasieks 77 °C. Mėsos temperatūrą galite išmatuoti įsmeigiamu termometru.
3. Tuo tarpu paruoškite likusius ingredientus. Nupjaukite aitriosios paprikos kotelį, o minkštimą supjaustykite plonais žiedais. Nuskabykite ir smulkiai sukapokite kalendrų lapelius. Patarkuokite žaliosios citrinos žievelės, o vaisių supjaustykite skiltelėmis.
4. Temperatūrai mėsos viduje pasiekus nurodytą lygį, ištraukite blauzdeles iš kepsninės. Išdėliokite jas lėkštėje ir apibarstykite aitriosiomis paprikomis, kalendromis ir žaliosios citrinos žievele. Pateikite su baltuoju barbekiu padažu ir žaliosios citrinos skiltelėmis.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu