TRADICINĖ PAELIJA, 
PAGAMINTA BIG GREEN EGG'E

TRADICINĖ PAELIJA

Ispanijoje paelija tradiciškai gaminama lauke, virš atviros ugnies, o į patiekalą dedama triušienos ir vištienos. Norite patys pasigaminti paelijos? Išlaikykite tradicijas ir pagaminkite šį patiekalą Big Green Egg kepsninėje. Tai padaryti labai paprasta, o kepsninė paelijai suteiks autentiško skonio. Net galima įsigyti specialiai Big Green Egg kepsninei pritaikytą paelijos keptuvę.

4 porcijos

Pasiruošimas iš anksto: 20 min.

Gaminimo trukmė: 45 min.

 

INGREDIENTAI

 

Paelija:

1 triušis

4 vištienos šlaunelių filė

4 česnako skiltelės

4 valgomieji svogūnėliai

800 g šviežių pupų

1 raudona aitrioji paprika

2 rozmarinų šakelės

4 raudonėlių šakelės

3 v. š. alyvuogių aliejaus

50 ml konjako

1 a. š. tarkuotos ekologiškos citrinos žievelės

320 g paelijos ryžių

1 a. š. maltų paprikų

15 šafrano siūlelių

2 laurų lapai

1 l vištienos sultinio

2 ekologiškos citrinos

1 ryšelis lygialapių petražolių

Priedai:

Keptuvė paelijai ir greito paruošimo patiekalams

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 200 °C. Tuo tarpu stambiai supjaustykite triušį. Vištienos šlaunelių filė susmulkinkite kubeliais. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūnėlius bei česnako skilteles. Išaižykite pupas, o aitriąją papriką supjaustykite plonais pusžiedžiais. Nuskabykite rozmarinų bei raudonėlių lapelius ir smulkiai sukapokite.

 

 

GAMINIMAS

 

 

Ant grotelių uždėtoje paelijos keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite triušieną, vištieną ir pusę česnakų ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Kepdami retkarčiais pamaišykite, o pamaišę kaskart uždarykite kepsninės dangtį.

Užpilkite mėsą konjaku. Tai darykite atsargiai, nes konjakas degus. Uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį ir troškinkite mėsą 10 min.

Išimkite mėsą iš keptuvės ir atidėkite į šalį. Sudėkite svogūnėlius ir likusius česnakus ir kepinkite apie 5 min., kol svogūnėliai suminkštės. Jei reikia, įpilkite alyvuogių aliejaus.

Sudėkite pupas ir kepkite dar 5 min. Kaskart pamaišę uždarykite kepsninės dangtį. Įmaišykite apelsino žievelę ir kepkite dar 2 min.

Suberkite į keptuvę ryžius ir atsargiai išmaišykite. Kepkite ryžius apie 3 min., po to sudėkite maltas paprikas ir kepkite dar 2 min. Kaskart uždarykite kepsninės dangtį.

Sudėkite aitriąją papriką, smulkintas žoleles, šafraną ir lauro lapus, po to supilkite sultinį. Jei norite, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite sultinį ir gerai išmaišykite, kad ingredientai neprikeptų prie keptuvės dugno. Vėl įdėkite triušieną bei vištieną ir atsargiai išmaišykite. Įsitikinkite, kad ingredientai nelimpa prie dugno. Uždarykite kepsninės dangtį ir troškinkite paeliją apie 10 min. Tuo tarpu supjaustykite citrinas, nuskabykite ir smulkiai sukapokite petražolių lapelius. Troškindami retkarčiais pamaišykite paeliją. Nurodytam laikui einant į pabaigą patikrinkite, ar nereikia įpilti daugiau sultinio arba vandens, ar ryžiai išvirė.

Išimkite keptuvę iš Big Green Egg kepsninės. Pabarstykite petražolėmis, papuoškite citrinų riekelėmis ir padėkite keptuvę stalo viduryje.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close