Tortilijų paplotėliai – daugelio meksikietiškų patiekalų pagrindas. Juos galite naudoti Big Green Egg kepsninėje gamindami kesadilijas, enčiladas, buritus, fachitas ir takus. Autentiškuose receptuose paplotėliams dažniausiai naudojami kukurūzų miltai, tačiau iš jų sunku pagaminti elastingą tešlą. Siūlome paprastesnį, bet ne ką mažiau skanų receptą naudojant kvietinius miltus.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ORKAITĖJE
SUDĖTINGUMAS: LENGVA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 25 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 5–15 MIN.
IŠ VISO: 30–40 MIN.
IŠEIS: 4–6 PORCIJOS
INGREDIENTAI
TORTILIJOS
250 g kvietinių miltų
½ a. š. kepimo miltelių
½ a. š. druskos
50 ml alyvuogių aliejaus
100 ml šilto vandens
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Kepimo akmuo
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor, groteles ir kepimo akmenį, įkaitinkite iki 250 °C.
2. Tuo tarpu sudėkite visus ingredientus į dubenį ir minkykite apytiksliai 5 min., kol išeis vientisa tešla. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palaikykite 15 min.
3. Padalinkite tešlą į 6 vienodas porcijas, jei norite mažų tortilijų, arba į 4 dalis, jei norite didesnių paplotėlių. Iš tešlos gabalėlių suformuokite rutuliukus ir plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalviršio (arba uždėkite ant tešlos gabalėlio maistinę plėvelę ir paplotėlio formą išgaukite tešlą prispaudę keptuve).
GAMINIMAS
1. Vieną arba daugiau tortilijų uždėkite ant kepimo akmens ir kepkite po ½–1 min. iš abiejų pusių, kol paplotėliai pradės skrusti ir pūstis.
2. Tortilijas sudėkite ant lėkštės ir uždenkite švariu sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu, kad paplotėliai išliktų minkšti, kol jų prireiks. Taip iškepkite visas tortilijas, o iš jų Big Green Egg kepsninėje pagaminkite gardų patiekalą.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu