Top 5 receptai Velykoms, kepant BBQ

Velykos – tikra pavasario šventė. Jei per žiemą retai rasdavote progų įkurti lauko kepsninę, dabar pats metas nubraukti nuo jos dulkes ir suruošti šaunią barbecue puotą. Keraminėje kepsninėje, pvz., Big Green Egg, galima pagaminti visus velykinius patiekalus – nuo klasikinio avies kumpio iki gardaus deserto. Dalijamės receptais 5 patiekalų, kuriuos galite išsikepti savo barbekiu kepsninėje per šias Velykas. Visi jie paruošiami itin lengvai.

 

Kvapnioji fokačija

 

Velykų vaišės – puiki proga pasitelkti universaliąją Big Green Egg kepsninę ir išsikepti kvapniosios fokačijos. Šią itališką duonelę iškepsite lengvai ir greitai, ji tiks ir prie velykinių pusryčių, ir kaip garnyras prie pagrindinio vakarienės patiekalo. Fokačiją patogu kepti apvalioje ketaus keptuvėje. Duonelę galite joje ir kildinti, prieš tai aptepę alyvuogių aliejumi. Fokačija skani ir viena, tiesiog pabarstyta rupia jūros druska, bet jei norite šventiškiau, ant tešlos išdėliokite česnakų riekelių, smulkintų rozmarinų, alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų. Prieš patiekiant fokačiją reikėtų atvėsinti, todėl šią itališką duoną galite išsikepti iš vakaro.

 

Ryškiaspalvė sriuba

 

Paįvairinkite šventinį stalą aromatinga ir ryškiaspalve daržovių sriuba. Ji ne tik pasotins, bet ir stimuliuos virškinimą. Skaniausia bus, jei sriubą virsite iš šviežių daržovių – tuomet ji bus subtiliai saldi. Visas daržoves rekomenduojame prieš tai pakepinti ant lauko kepsninės grotelių – tai padės išryškinti jų skonį ir patiekalui suteiks papildomų natų. Sriubą galite patiekti ir vieną, tačiau prie jos puikiai tiks ryškaus skonio graikinių riešutų pestas. Šio pagardo pasigaminkite daugiau, o atlikusį panaudokite užkandžiams, pvz., traškioms brusketoms, pagardinti.

 

Garnyrui – gardieji smidrai

 

Velykos – tinkamas metas visu grožiu atskleisti sezoninius ingredientus. Pirmojo derliaus žaliųjų smidrų ūglius galite patiekti tiek prie mėsos, tiek prie žuvies patiekalų. Juos iškepsite labai greitai – pakaks prieš dedant ant grotelių nulaužyti sukietėjusius stiebus. Smidrai skanūs ne tik įvynioti į kumpio riekeles, bet ir tiesiog pagardinti alyvuogių aliejumi ir rupia jūros druska. Tokiu atveju rinkitės tik labai kokybiškus ingredientus. Gamindami būkite atidūs ir neperkepkite – smidrai skaniausi dar šiek tiek traškūs.

 

Burnoje tirpstanti aviena

 

Norėtumėte, kad šventinės vaišės svečiams paliktų neišdildomą įspūdį? Pagrindiniu Velykų akcentu pasirinkite avies kumpį. Jis atrodys įspūdingai, o lėtai iškeptas Big Green Egg kepsninėje pasižymės nepamirštamu skoniu. Prieš kepdami avieną įtrinkite žolelių mišiniu, pagamintu iš smulkintų čiobrelių, rozmarinų, česnakų ir aitriųjų paprikų. Kepkite nedidelėje, apie 150 °C, temperatūroje, kol temperatūra mėsos viduje pasieks 54 °C. Prieš avieną pjaustydami, palaikykite kelias minutes, kad mėsa išliktų sultinga ir minkšta. Prie kumpio tiks kepti smidrai, keptos šviežios bulvytės.

 

Karališkas desertas – aguoninis keksas

 

Tradiciškai per Velykas patiekiamas džiovintais vaisiais gardinta mielinė boba. Siūlome kitokį šio kepinio variantą ir rekomenduojame vaišes vainikuoti gardžiu keksu su aguonomis ir apelsininiu glajumi. Papildomų skonio natų šiam kepiniui suteikia migdolų miltai. Desertą patariame išsikepti iš vakaro, kad Velykų dieną galėtumėte daugiau laiko skirti svečiams. Gardųjį keksą galite papuošti ne tik apelsininiu glajumi, bet ir šokoladu, pabarstukais, džiovintais vaisiais – viskuo, kas padės sukurti šventinę nuotaiką. Džiovintų vaisių galite įdėti ir į tešlą. Tokiu atveju sumažinkite dedamų aguonų kiekį.

Dėliodami tobulų bbq kepsninėje ruoštų velykinių vaišių meniu stenkitės išnaudoti sezoninius ingredientus ir paįvairinti stalą spalvomis bei tekstūromis. Turėdami ištikimą pagalbininką – patikimą lauko kepsninę – visus patiekalus paruošite labai greitai ir lengvai.

close