TARTE DE SANTIAGO -  
MYGDOLŲ PYRAGAS

Tarte de Santiago – migdolų pyragas

Ieškote skanaus, lengvai pagaminamo pyrago, kurį galėtumėte iškepti Big Green Egg kepsninėje? Gal norėtumėte gardaus migdolų pyrago? Jei prieš gamindami įdarą kepsninėje išrūkysite migdolus, pyragas bus dar skanesnis. Šis gardus tradicinis ispaniškas desertas vainikuos Jūsų vakarienę!

10 porcijų

Pasiruošimas iš anksto: 105 min.

Gaminimo trukmė: 5 min.

 

INGREDIENTAI

 

Pagrindas:

1 kiaušinis

1 a. š. malto cinamono

125 g cukraus

200 g miltų

50 g kambario temperatūros sviesto

Įdaras:

250 g migdolų

4 kiaušiniai

250 g cukraus

1 a. š. malto cinamono

smulkiai tarkuotos 1 ekologiškos citrinos žievelės

Patiekti:

cukraus pudros

Priedai:

Perforuotos grotelės (apvalios)

Algarobo pliauska

convEGGtor laikiklis

Kepimo akmuo

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įkaitinkite iki 150 °C. Tuo tarpu įdarui skirtus migdolus išdėliokite ant perforuotų kepimo grotelių.

Uždėkite algarobo pliauską ant rusenančių anglių ir įdėkite į kepsninę convEGGtor laikiklį. Įdėkite groteles, o ant jų uždėkite perforuotas groteles su migdolais. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir 15 min. rūkinkite riešutus.

Tuo tarpu visus pagrindui skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą, įberkite žiupsnelį druskos ir naudodami tešlai skirtus ašmenis išminkykite vientisą tešlą. Užsegamos 26 cm skersmens kepimo formos pagrindą išklokite kepimo popieriumi. Iškočiokite arba suformuokite apvalų tešlos pagrindą ir įklokite jį į skardą.

Išimkite iš kepsninės groteles su rūkytais migdolais. Riešutus atvėsinkite ir susmulkinkite virtuviniame kombaine. Įdėkite į Big Green Egg kepsninę kepimo akmenį ir įkaitinkite iki 180 °C.

Paruoškite įdarą. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus su puse nurodyto cukraus išplakite virtuviniame kombaine iki standžių putų. Išimkite išplaktus baltymus iš virtuvinio kombaino, sudėkite į dubenėlį ir kuriam laikui atidėkite į šalį.

Sudėkite į virtuvinį kombainą kiaušinių trynius, likusį cukrų, cinamoną, citrinos žievelę ir žiupsnelį druskos ir išsukite iki purios masės. Mentele įmaišykite rūkytus migdolus ir pusę išplaktų baltymų. Kai masė taps vientisa, įmaišykite likusius baltymus.

Sukrėskite įdarą ant tešlos pagrindo. Uždėkite užsegamą kepimo formą ant akmens ir uždarykite kepsninės dangtį. Kepkite pyragą maždaug 30 min.

Uždenkite kepimo formą aliuminio folija ir kepkite dar 20 min.

Išimkite migdolų pyragą iš Big Green Egg kepsninės ir atvėsinkite.

 

GAMINIMAS

 

Apibarstykite migdolų pyragą cukraus pudra ir supjaustykite dailiais gabalėliais.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close