Tarta su karamele ir kaštainiais

 

 

Desertas: Tarta su karamele ir kaštainiais.

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Tešlai

200 g sviesto

300 g miltų + šiek tiek pabarstyti

100 g cukraus

1 kiaušinio 

Įdarui

1 skardinės kondensuoto pieno (maždaug 400 g)

800 g neluptų kaštainių

40 ml viskio

jūros druskos

Patiekti su

vaniliniais ledais

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Supjaustykite sviestą gabalėliais ir sudėkite į dubenį kartu su kitais tešlai skirtais ingredientais. Gerai išminkykite, suformuokite rutulį ir apvyniokite jį maistine plėvele. Mažiausiai 1 val. palaikykite šaldytuve.

Tuo tarpu įdėkite kondensuoto pieno skardinę į prikaistuvį su vandeniu. Užvirinkite. Sumažinkite kaitrą ir pamažu virinkite 1,5 val., kad pasigamintų karamelė. Pasirūpinkite, kad vanduo neišgaruotų, antraip skardinė gali sprogti. Po to ištraukite skardinę iš vandens ir palikite atvėsti mažiausiai 1 val.

2. Aštriu peiliuku įpjaukite kaštainius ir paskleiskite juos ant apvalių perforuotų porcelianinių grotelių. Uždėkite jas ant kepsninėje jau esančių grotelių ir uždarykite dangtį. Kepinkite kaštainius 15–20 min. vis pavartydami.

Tuo tarpu išklokite neaukštą kepimo formą kepimo popieriumi. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite ½ cm storio lakštą. Įklokite tešlą į kepimo formą, nupjaukite perteklių (iš atlikusios tešlos vėliau galėsite iškepti sausainių) ir subadykite ją šakute. Pit Mitt BBQ pirštine išimkite groteles su kaštainiais ir palikite juos atvėsti. Uždėkite kepimo formą ant grotelių, uždarykite kepsninės dangtį ir kepkite tešlą maždaug 35 min. Nulupkite kaštainius.

 

 

 

 

PARUOŠIMAS

 

 

 

 

Atidarykite kondensuoto pieno skardinę, sukrėskite masę kartu su viskiu į ugniai atsparų prikaistuvį ir pakaitinkite uždėję ant EGG grotelių. Įmaišykite keptus kaštainius ir paskleiskite įdarą ant tešlos. Palikite pravėsti ir pabarstykite jūros druska. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su vaniliniais ledais.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close