INGREDIENTAI
TAKAI
- 1 baltasis svogūnas
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 300 g jautienos paslėpsnio be plėvės
- 6 mažų tortilijų paplotėlių
- gvakamolės
- 100 g pasirinkto tarkuoto sūrio
- Link naar tortillarecept
PRIESKONIŲ MIŠINYS
- ½ rozmarino šakelės
- 1 v. š. maltų saldžiųjų paprikų
- 1 v. š. svogūnų granulių
- 1 v. š. česnakų granulių
- ½ v. š. maltų kuminų
- 1 a. š. maltų kalendrų
- 1 a. š. juodųjų pipirų
- 1 a. š. druskos
PICO DE GALLO
- 2 didelių arba 10 vyšninių pomidorų
- ½ Chalapos paprikos
- ½ rausvojo svogūno
- 2 česnako skiltelės
- 2 kalendrų šakelės
- 1 žalioji citrina
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Įdėkite į Big Green Egg kepsninę ketaus groteles, o ant jų – rantytą ketaus plokštę (rantytąja puse į viršų). Uždekite anglis ir įkaitinkite iki 230–250 °C.
2. Paruoškite prieskonių mišinį. Rozmarino lapelius nuskabykite, smulkiai sukapokite ir sumaišykite su kitais mišiniui skirtais ingredientais.
3. Paruoškite pico de gallo pagardą. Pomidorus sukapokite pusės centimetro dydžio kubeliais. Pašalinkite Chalapos paprikos kotelį ir sėklas, o minkštimą smulkiai sukapokite. Nulupkite ir smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną bei česnako skilteles. Nuskabykite ir smulkiai sukapokite kalendrų lapelius. Žaliąją citriną perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis. Visus pico de gallo skirtus ingredientus sumaišykite ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
4. Baltąjį svogūną nulupkite ir supjaustykite maždaug pusės centimetro storio riekelėmis. Jas iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi. Jautienos paslėpsnį supjaustykite labai plonomis riekelėmis, pjaudami skersai skaidulų. Mėsą apibarstykite prieskonių mišiniu (jo atliks ir kitam kartui) ir apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi.
GAMINIMAS
1. Išdėliokite svogūno riekeles ant ketaus plokštės ir uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. Kepkite svogūnus maždaug 5 minutes, po to apverskite ir kepkite dar 5 min., kol svogūnai suminkštės ir karamelizuosis.
2. Išimkite svogūnus iš kepsninės ir stambiai sukapokite. Jautienos gabalėlius pakepkite po 30–45 sek. iš abiejų pusių, kaskart uždarydami kepsninės dangtį.
3. Išimkite iš kepsninės mėsą ir ketaus plokštę. Išdėliokite ant grotelių 3 tortilijas ir kepkite 30–60 sek., kol jos pradės pūstis. Nepamirškite uždaryti Big Green Egg kepsninės dangčio. Išimkite tortilijas iš kepsninės ir perlenkite pusiau. Tai darykite nedelsdami, nes pravėsusios tortilijos gali lūžti. Į tortilijas gausiai įdėkite gvakamolės, padalykite pusę keptų svogūnų ir jautienos. Ant viršaus uždėkite 2 valg. š. pico de gallo pagardo ir patiekite. Taip pat paruoškite likusius takus.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu