TAILANDIETIŠKI VIŠTIENOS VĖRINUKAI

 

Pasigaminti tailandietiškų vištienos vėrinukų ir žemės riešutų padažo lengviau nei manote. Kad rezultatas būtų ypatingai skanus, marinuokite vištieną pusdienį. Marinuotų daržovių taip pat labai lengva pasigaminti!

 

 

VIŠTIENOS VĖRINUKAMS

  • 600 g vištienos šlaunelių mėsos

  • ½ v. š. alyvuogių aliejaus

MARINUOTOMS DARŽOVĖMS

  • 100 g morkų

  • 250 g baltagūžio kopūsto

  • 100 ml ryžių acto

  • 100 g cukraus

  • 1 a. š. maltos ciberžolės

MARINATUI

  • 1 česnako skiltelė

  • 2 v. š. terijakio

  • 1 v. š. Dižono garstyčių

  • 1 a. š. kario miltelių „Madras“

  • 1 v. š. rudojo cukraus

  • 1 a. š. padažo sambal oelek

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus

ŽEMĖS RIEŠUTŲ PADAŽUI

  • 1 česnako skiltelė

  • 2 gabalėliai konservuoto imbiero

  • ½ cintrinžolės stiebelio

  • 200 g rupaus žemės riešutų sviesto

  • 200 ml kokosų pieno

  • 3 v. š. sojų padažo

  • 2 v. š. indonezietiško sojų padažo ketjap manis

  • 1 a. š. aštraus indonezietiško padažo sambal brandal

  • 1 a. š. geltonos kario pastos

PATIEKTI

  • 1 raudona aitrioji paprika

  • 1 laiškinis svogūnas

  • 50 g jūrų dumblių traškučių

  • 10 g sojų pupelių daigų

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

 

1. Paruoškite marinuotas daržoves. Ryžių actą, cukrų, maltas ciberžoles ir 100 ml vandens sudėkite į prikaistuvį ir užvirinkite. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės. Morką nuskuskite ir drauge su kopūstu supjaustykite plonomis juostelėmis. Daržoves užpilkite drungnu saldžiarūgščiu marinatu ir palikite atvėsti. Uždenkite ir laikykite šaldytuve vieną dieną, kad marinato skonis tinkamai įsigertų.

2. Paruoškite vištienos marinatą. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skiltelę. Ją sumaišykite su kitais ingredientais. Vištieną supjaustykite maždaug 3 cm dydžio kubeliais ir sumaišykite su marinatu. Suverkite mėsą ant 8 iešmelių ir laikykite šaldytuve mažiausiai pusdienį, kol skonis įsigers.

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor bei groteles, įkaitinkite iki 140 °C. Kol kepsninė kaista, ant grotelių uždėkite apvalų ketaus puodą, kad įšiltų.

2. Tuo tarpu paruoškite žemės riešutų padažą. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skiltelę bei imbiero gabalėlius. Citrinžolės stiebelį patraiškykite peiliu ir visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į ketaus puodą drauge su 100 ml vandens. Gerai išmaišykite, uždarykite Big Green Egg dangtį ir virinkite padažą maždaug 15 min., retkarčiais pamaišydami.

3. Išimkite puodą su padažu iš kepsninės, išimkite citrinžolę, o puodą uždenkite dangčiu. Išimkite groteles ir convEGGtor, įdėkite ketaus groteles vėrinukams į kepsninę, o ją įkaitinkite iki 180–200 °C. Pašildykite vėrinukams skirtas groteles 15 min. Tuo tarpu plonais žiedais supjaustykite aitriąją papriką ir laiškinius svogūnus.

4. Aptepkite ketaus groteles alyvuogių aliejumi. Uždėkite vėrinukus ant grotelių ir kepkite apie 8 min., apversdami maždaug kas 2 min. Kaskart uždarykite Big Green Egg dangtį.

5. Išimkite vištienos vėrinukus iš Big Green Egg ir išdėliokite lėkštėse. Aptepkite šiltu žemės riešutų padažu. Patiekite apibarstę jūrų dumblių traškučiais, sojų pupelių daigais, smulkintomis aitriosiomis paprikomis ir laiškiniais svogūnais. Patiekite su marinuotomis daržovėmis ir likusiu padažu.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close