Ieškote skanaus ir nesudėtingo patiekalo, kurį galėtumėte pagaminti savo kamado kepsninėje? Kodėl neišsivirus gardžios svogūnų sriubos? Tai pagrindinis patiekalas, kurį galite paruošti vos per valandą. Kad svogūnų skonis būtų dar ryškesnis, pirma apkepkite juos Big Green Egg kepsninėje.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, KEPIMAS, VIRIMAS
VIRTUVĖ: PRANCŪZŲ
SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 25 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 45 MIN.
IŠ VISO: 70 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
SRIUBA
8 dideli baltieji svogūnai
4 česnako skiltelės
2–3 v. š. saulėgrąžų aliejaus
150 g sviesto
50 g miltų
1,5 l jautienos sultinio
4 gvazdikėliai
8 šalavijų lapeliai
SKREBUČIAI
25 g sviesto
25 g miltų
200 ml pieno
maltų muskatų pagal skonį
100 g tarkuoto griujero
4 didelės arba 8 mažos kvietinės duonos riekės
Reikalingi priedai:
Ketaus grotelės
Ketaus puodas
Pusapvalė rantyta plokštė
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 180 °C. Tuo tarpu nulupkite svogūnus, išilgai perpjaukite per pusę, bet nepašalinkite galiukų. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skilteles.
2. Aptepkite svogūnų puseles saulėgrąžų aliejumi ir apibarstykite druska. Apkepkite svogūnus ant grotelių iš abiejų pusių. Leiskite jiems kaip reikiant apskrusti, bet neprideginkite.
3. Išimkite svogūnus iš Big Green Egg ir palikite pravėsti. Uždarykite kepsninės dangtį ir jos temperatūrą sumažinkite iki 150 °C. Svogūnus stambiai supjaustykite.
GAMINIMAS
1. Ketaus puodą uždėkite ant grotelių ir sudėkite sviestą. Kaitinkite, kol sviestas paruduos, po to sudėkite svogūnus ir česnakus. Kepinkite svogūnus, kol jie taps permatomi. Reguliariai maišykite. Įmaišykite miltus ir kepinkite dar bent 3 min. Kaskart pamaišę uždarykite Big Green Egg dangtį.
2. Maišydami atsargiai supilkite į ketaus puodą jautienos sultinį. Sudėkite gvazdikėlius ir šalavijų lapelius. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir viską užvirinkite. Virkite sriubą 15–20 min.
3. Tuo tarpu pagaminkite skrebučiams skirtą bešamelio padažą. Nedideliame prikaistuvyje ant viryklės išlydykite sviestą, įmaišykite miltus ir kaitinkite kelias minutes. Stenkitės, kad padažas nepakeistų spalvos.
4. Maišydami šluotele pamažu supilkite pieną, kol susidarys glotnus padažas. Kaitinkite, kol jis sutirštės ir taps panašios į jogurtą konsistencijos. Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais muskatais. Į bešamelio padažą įmaišykite trečdalį griujero. Aptepkite duonos riekes padažu ir apibarstykite likusiu griujeru.
5. Išimkite ketaus puodą iš Big Green Egg kepsninės ir pagardinkite sriubą druska ir pipirais pagal skonį. Uždenkite puodą dangčiu, kad sriuba neatvėstų. Ant kepsninės grotelių plokščiąja puse į viršų uždėkite pusapvalę plokštę.
6. Plokštei įkaitus, išdėliokite ant jos duonos riekes. Uždarykite dangtį ir kepkite duoną apie 8 min., kol ji taps traški, o sūris išsilydys. Patiekite skrebučius su svogūnų sriuba.
© Big Green Egg Europe