Namie rūkyti ekologišką vištienos filė ne tik lengva, bet ir verta. Įsidėkite jos į prašmatnias traškias salotas su mangais ir ožkos sūriu arba pasidarykite sumuštinių. Mes pasirinkome sumuštinius.
INGREDIENTAI
2 – 4 porcijos
2 ekologiškos vištienos filė
rupi jūros druska
cukrus
6 riekelės sumuštinių duonos
½ ryšelio laiškinių česnakų
1 žalioji citrina
3 kaupini šaukštai majonezo
3 kaupini šaukštai grietinės
¼ raudongūžio kopūsto
¼ gūžinės salotos
1 didelis pomidoras
1 virtas kiaušinis
¼ agurko
2 kaupini šaukštai grūdėtų garstyčių
6 bryzeliai apskrudintos šoninės
GAMINIMAS
1 Apibarstykite vištienos filė rupia jūros druska ir cukrumi. Palaikykite 2–3 val. šaldytuve.
2 Išmirkykite saują obels skiedrų vandenyje. Uždėkite ant anglių tris uždegiklius ir juos uždekite. Atidarykite traukos angą keraminiame pagrinde ir 10 minučių laikykite kepsninės dangtį atidarytą. Išimkite filė iš šaldytuvo ir gerai jas nuplaukite, paskui nusausinkite.
3 Išbarstykite išmirkytas skiedras ant anglių, įdėkite į kepsninę convEGGtor laikiklį ir nerūdijančio plieno groteles. Uždėkite filė ant jų ir iš karto uždarykite dangtį, o traukos angą užstumkite tiek, kad liktų tik 1,5 cm tarpas. Tegul temperatūra pamažu pasiekia 120 ºC. Rūkykite vištienos filė maždaug 40 min., kol mėsos temperatūra pasieks 75 ºC. Ją pamatuokite momentiniu skaitmeniniu termometru. Nukelkite filė nuo grotelių ir palikite atvėsti.
4 Tuo tarpu paskrudinkite duonos riekeles ant grotelių. Sukapokite laiškinius česnakus, sutarkuokite žaliosios citrinos žievelę ir viską sumaišykite su majonezu bei grietine. Pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais. Plonai supjaustykite raudongūžį kopūstą ir gūžinę salotą. Supjaustykite pomidorą ir kiaušinį riekelėmis, o agurką – plonomis juostomis. Vieną vištienos filė plonai supjaustykite, o kitą panaudokite, pavyzdžiui, salotoms.
5 Ištepkite vieną duonos riekę majonezo mišiniu, ant viršaus uždėkite salotos, pomidoro ir šoninės. Ant viršaus uždėkite dar vieną riekę ir aptepkite ją grūdėtomis garstyčiomis. Ant viršaus uždėkite agurko, rūkytos vištienos, raudongūžio kopūsto ir kiaušinio. Aptepkite dar vieną riekę majonezo mišiniu ir uždėkite ją ant sumuštinio aptepta puse į apačią. Įsmeikite į sumuštinį du medinius iešmelius ir perpjaukite įstrižai per pusę. Tą patį pakartokite su likusiais ingredientais.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu