Ruošiant šį gardų užkandį jums tereikės Big Green Egg kepsninėje pakepti agurką. Kitų ingredientų kepti nereikia. Bet to pakanka, kad suktinukai įgautų Big Green Egg kepsninės suteikiamo dūmų skonio. Svečiams beliks tik stebėtis, kodėl šis užkandis toks skanus.
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 10 MIN.
IŠ VISO: 30 MIN.
IŠEIS: 10 PORCIJŲ
INGREDIENTAI
SUKTINUKAI
3 tortilijos
ĮDARAS
1 agurkas
150 g čederio
100 g marinuotų paprikų (nusunktų)
400 g kreminio sūrio
jūros druskos
100 g Parmos kumpio (pjaustyto riekelėmis)
50 g saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
Priedai:
Ketaus grotelės
GAMINIMAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 220 °C.
2. Tuo tarpu agurką išilgai perpjaukite per pusę. Išskobkite sėklas ir puseles supjaustykite ketvirčiais (reikės 6 agurko juostelių, todėl dvi atliekamas galėsite suvalgyti).
3. Plonai supjaustykite čederį ir paprikas. Sumaišykite su kreminiu sūriu ir pagal skonį pagardinkite jūros druska. Nusunkite saulėje džiovintus pomidorus ir perpjaukite pusiau.
GAMINIMAS
1. Išdėliokite agurkų juosteles ant grotelių pjūvio žeme į apačią ir uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. Kepkite agurkų juosteles maždaug 2 min. Po to apverskite ir kepkite dar 2 min.
2. Išimkite agurkų juosteles iš kepsninės ir palikite pravėsti. Tuo tarpu tortilijas storai ištepkite kreminio sūrio mišiniu ir apdėliokite Parmos kumpio riekelėmis.
3. Kiekvienos tortilijos apačioje uždėkite po 2 agurko juosteles ir suvyniokite.
4. Saulėje džiovintus pomidorus sumaukite ant maždaug 7 dekoratyvių iešmelių ir tolygiai paskirstę susmaigstykite į vyniotinius. Gautus vyniotinius dailiai supjaustykite gabalėliais.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu