NUO ŠIOL BUS PAPRASTA IŠKEPTI TOBULĄ KEPSNĮ
Nesvarbu, kur kepsite – kepsninėje, keptuvėje ar orkaitėje. Dar niekada nebuvo taip paprasta iškepti tobulą kepsnį – vidutinio žalumo, pusiau arba vidutiniškai iškeptą. Naujasis SteakChamp 3-color termometras turi unikalų elektroninį matuoklį ir LED lemputę, parodančią tris skirtingus iškepimo lygius. Tiesiog įjunkite SteakChamp ir įsmeikite į kepsnį kol iš mėsos kyšos tik sparneliai su lempute.
KUO STEAKCHAMP PRANAŠESNIS UŽ ĮPRASTUS TERMOMETRUS
Jį galima naudoti kepant kepsninėje net aukštoje temperatūroje (trumpą laiką iki 500 °C).
Temperatūros matavimo dalis vientisa, t. y. vidaus temperatūrą nustato visas metalinis matuoklis.
Iškepus kepsnį elektroniniu būdu nustatomas idealus iškepimo lygis.
Geriausias kepsnių termometras pagamintas Vokietijoje iš aukštos kokybės nerūdijančio plieno, tinkamai laikomą jį galima naudoti maždaug 1000–2000 kartų.
MIRKSINČIOS LEMPUTĖS: SUTARTINIAI ŽENKLAI
Trijų spalvų mirksinti LED lemputė parodo, kiek iškepęs jūsų kepsnys.
LEMPUTĖ TRUMPAI MIRKSI PO DU KARTUS
Kai lemputė pradės trumpai mirksėti po du kartus, nukelkite kepsnį nuo kaitros. Palaikykite kepsnį, kol lemputė liausis mirksėjusi (maždaug 3–6 min.).
ŽALIA: vidutinio žalumo (MR)
Kepsnys bus „vidutinio žalumo“, kai išsijungs žaliai mirksinti lemputė.
GELTONA: pusiau iškepęs (MED)
Kepsnys bus „pusiau iškepęs“, kai išsijungs geltonai mirksinti lemputė.
RAUDONA: vidutiniškai iškepęs (MW)
Kepsnys bus „vidutiniškai iškepęs“, kai išsijungs raudonai mirksinti lemputė.
Signalas, rodantis, kad termometras įjungtas (maždaug kas 8 sek.): Įjungtas SteakChampo termometras kas 8 sekundes trumpai sumirksi žalia spalva. Pradėjus termometrą naudoti lemputė ima trumpai mirksėti po du kartus. Jei kepsnį kepsite toliau, pradės mirksėti geltona lemputė. Po to lemputė ims mirksėti raudonai.
STEAKCHAMP KEPIMO GAIRĖS
Į iš anksto nustatytus Steak Champ rodmenis galima atsižvelgti kepant jautienos, žvėrienos arba lašišos kepsnius, anties krūtinėlę arba visas (dideles) žuvis. Rodmenis nustatėme kartu su tarptautine ekspertų (garsių šefų, kepsninių šefų, kepsnių ir mėsos ekspertų iš JAV ir Europos) komanda. Galite vadovautis mūsų rekomenduojamais rodmenimis arba patys nustatyti pageidaujamą iškepimo lygį. SteakChamp termometras lentelėje nurodytas temperatūras pasiekia tada, kai kepsnys pastovi nukeltas nuo kaitros, ir lemputė nustoja mirksėjusi. Atminkite: mėsa – natūralus produktas, todėl kepsniai (net pasiekę vienodą temperatūrą) gali atrodyti skirtingai dėl riebalų kiekio, gyvūno veislės, amžiaus, mitybos įpročių, mėsos brandinimo proceso.
Steak Champ termometras
SUDARO: 1 SteakChamp 3-color termometras; 1 termometro jungiklis; Naudojimo instrukcija; Daili šiuolaikiška dėžutė. Steak Champ termometro kaina: 39,- EUR |
Steak Buddy rinkinis
SUDARO: 1 SteakChamp 3-color termometras; 1 termometro jungiklis; 1 SteakChamp peilis; 1 indelis SteakChamp prieskonių „New York“; Naudojimo instrukcija; Supakuota medinėje dėžutėje. Steak Buddy rinkinio kaina: 65,- EUR |
Steak Gourmet rinkinis
SUDARO: 1 SteakChamp 3-color termometras; 1 termometro jungiklis; 2 SteakChamp peiliai; po 1 indelį SteakChamp prieskonių „New York“, „Kansas City“ ir „Chicago“; Naudojimo instrukcija; Supakuota medinėje dėžutėje. Steak Gourmet rinkinio kaina: 105,- EUR |
PATARIMAI, KAIP IŠKEPTI TOBULĄ KEPSNĮ SU STEAKCHAMP
PIRMAS TOBULAS KEPSNYS SU STEAKCHAMP
Įjunkite SteakChamp termometrą ir įsmeikite jį į kepsnį. Kepkite kepsnį aukštoje temperatūroje iš abiejų pusių maždaug po 1–2 minutes. Sumažinkite kaitrą (ant viryklės sumažinkite ugnį iki pusės, kepsninėje iki 270 ºF/ 130 ºC) ir kepinkite ant vidutinės ugnies. Kas 2 min. kepsnį apverskite. Kai pradės mirksėti pageidaujamos spalvos lemputė, nukelkite kepsnį nuo kaitros ir palikite pastovėti, kol lemputė išsijungs. Ištraukite SteakChamp, pagardinkite kepsnį jūros druska ir pipirais. Viskas. Skanaus!
KAIP VIENU METU IŠKEPTI KELIS VIENODO STORIO KEPSNIUS
Įjunkite SteakChamp termometrą ir įsmeikite į vieną kepsnį. Į jį atsižvelgsite kepdami. Sudėkite visus kepsnius ant grotelių/ į keptuvę. Kai pradės mirksėti pageidaujamos spalvos lemputė, nukelkite visus kepsnius nuo kaitros ir palikite pastovėti, kol lemputė išsijungs.
Po du kartus mirksi žalia lemputė = vidutinio žalumo
Po du kartus mirksi geltona lemputė = pusiau iškepęs
Po du kartus mirksi raudona lemputė = vidutiniškai iškepęs
Keli kepsniai – skirtingi iškepimo lygiai:
Kepsnį su įsmeigtu SteakChamp termometru palikite kartu su paskutiniais kepsniais, kuriuos nuimsite nuo grotelių. Norėdami vidutinio žalumo kepsnio, nukelkite jį nuo grotelių tada, kai pradės mirksėti žalia lemputė. Kai pradės mirksėti žalia lemputė, nukelkite vidutinio žalumo kepsnį nuo grotelių.
DIDELIS KEPSNYS
Apkepkite mėsą iš visų pusių, kol apskrus. Šonu arba iš viršaus įsmeikite SteakChamp į kepsnį, kad temperatūros matuoklio galiukas siektų bent jau kepsnio centrą. Kepkite kepsnį orkaitėje/ ant grotelių (130–150 °C temperatūroje), kol pradės mirksėti pageidaujamos spalvos lemputė. Kai lemputė nustos mirksėjusi, kepsnys pasieks pageidaujamą iškepimo lygį. Mėsą iš orkaitės išimkite arba nuo grotelių nukelkite tik tada, kai lemputė išsijungs.
ANTIES KRŪTINĖLĖ
Nukelkite anties krūtinėlę nuo kaitros ir padėkite ant, pvz., medinės lentelės. Įjunkite SteakChamp ir įsmeikite į mėsą. Tai darydami dėvėkite apsaugines pirštines. Toliau kepkite krūtinėlę, kol pradės mirksėti geltonas SteakChamp signalas. Palikite anties krūtinėlę pastovėti, kol lemputė išsijungs. Anties krūtinėlė bus „pusiau iškepusi“. Įjunkite SteakChamp ir įsmeikite į mėsą. Tai darydami dėvėkite apsaugines pirštines. Toliau kepkite krūtinėlę, kol pradės mirksėti geltonas SteakChamp signalas. Palikite anties krūtinėlę pastovėti, kol lemputė išsijungs. Anties krūtinėlė bus „pusiau iškepusi“.
ŽUVIS
Lašišos kepsnys
Lašišos kepsnys turėtų būti mažiausiai 1,5 colio/ 3 cm storio. Įjunkite SteakChamp ir iki galo įsmeikite į lašišos kepsnį. Kepkite lašišą, kol pradės mirksėti geltonas SteakChamp signalas. Palikite žuvį pastovėti, kol lemputė išsijungs. Žuvis bus pusiau iškepusi (permatoma).
Visa žuvis
Įjunkite SteakChamp ir iki galo įsmeikite į žuvį. Metalinį matuoklį iš visų pusių turi supti mažiausiai 0,5 colio/ 1 cm storio žuvies sluoksnis. Kepkite žuvį, kol pradės mirksėti pageidaujamos spalvos lemputė. Kepkite žuvį, kol lemputė išsijungs.
GAMINIMAS VAKUUME SU STEAKCHAMP
Įjunkite SteakChamp ir įsmeikite į kepsnį. Nedelsdami mėsą vakuumuokite ir įdėkite į vandens vonelę. Palikite mėsą vandens vonelėje, kol jos vidus pasieks pageidaujamą temperatūrą. Kai pradės mirksėti pageidaujamos spalvos lemputė, ištraukite mėsą iš mėsos vonelės ir vakuuminio maišelio. Apkepkite mėsą iš abiejų pusių, kad apskrustų.
*Atminkite: SteakChamp išsijungs po ~ 30 minučių, jei temperatūra nepadidės daugiau nei 5 °C.
STEAK CHAMP NAUDOJIMO INSTRUKCIJOS – SPAUSK ČIA
SteakChamp® ir TecPoint® yra registruoti TecPoint GmbH prekių ženklai.