Ingredientai
4 porcijos
Pasiruošimas iš anksto: 20 min.
Gaminimo trukmė: 25 min.
400 g spagečių
tarkuoto parmezano pagal skonį
Mėsos kukuliams:
500 g maltos jautienos
2 v. š. smulkintų raudonėlių
2 v. š. smulkintų bazilikų
1½ v. š. smulkintų rozmarinų
1½ v. š. smulkintų šalavijų
1½ v. š. garstyčių
1 kiaušinis
1 v. š. džiūvėsėlių (nebūtinai)
½ pakelio mažų mocarelos rutuliukų (150 g)
100 g vyšninių pomidorų
3 v. š. alyvuogių aliejaus
Padažui:
2 valgomieji svogūnėliai
2 česnako skiltelės
½ raudonos aitriosios paprikos
1 ryšelis bazilikų
500 g pomidorų tyrės
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1½ v. š. balzaminio acto
Priedai:
keptuvė greito kepimo patiekalams ir paelijai
Pasiruošimas iš anksto
Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję groteles, įkaitinkite iki 160 °C.
Tuo tarpu sudėkite maltą jautieną į dubenį ir sumaišykite su smulkintais raudonėliais, bazilikais, rozmarinais ir šalavijais. Įmaišykite garstyčias, kiaušinį, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Jei reikia, įmaišykite džiūvėsėlių.
Iš maltos mėsos suformuokite maždaug 35 g svorio rutuliukus ir suplokite. Atsargiai apspauskite mėsa mocarelos rutuliuką arba vyšninį pomidorą. Įsitikinkite, kad mėsa dengia mocarelą arba pomidorą ir rankomis suformuokite apvalius kukulius. Atlikusius pomidorus perpjaukite per pusę ir panaudokite gamindami padažą.
Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūnus ir česnako skilteles padažui. Aitriąją papriką išdarinėkite, jos minkštimą supjaustykite plonais žiedeliais. Nuskabykite bazilikų lapelius.
GAMINIMAS
Įdėkite į Big Green Egg kepsninę paelijai skirtą keptuvę ir joje įkaitinkite alyvuogių aliejų. 5–6 min. maišydami kepinkite mėsos kukulius, kol apskrus iš visų pusių. Kaskart apvertę kukulius uždarykite kepsninės dangtį, kad išliktų pastovi temperatūra.
Išimkite mėsos kukulius iš keptuvės ir įkaitinkite joje padažui skirtą alyvuogių aliejų. Trumpai pakepkite svogūnus, paskui sudėkite česnakus, aitriąją papriką, vyšninių pomidorų puseles ir pakepkite dar minutę.
Supilkite į keptuvę pomidorų tyrę ir didžiumą bazilikų lapelių (šiek tiek pasilikite papuošimui). Uždarę kepsninės dangtį kaitinkite maždaug 5 min, vis pamaišydami.
Pagal skonį pagardinkite padažą druska bei pipirais, įmaišykite balzaminį actą. Sudėkite į padažą mėsos kukulius ir kaitinkite dar 5 min. Tuo tarpu išvirkite spagečius, vadovaudamiesi nurodymais ant pakelio.
Išdėliokite spagečius lėkštėse. Ant makaronų padalykite mėsos kukulius ir padažą. Pagal skonį apibarstykite tarkuotu parmezanu ir papuoškite likusiais bazilikais.
© Big Green Egg Europe 2015, www.biggreenegg.eu