Galbūt savo Big Green Egg jau esate gaminę šonkauliukus pagal 3-2-1 metodą. Rezultatas yra labai gardus, tačiau reikia šiek tiek kantrybės belaukiant, kol galėsite suleisti į juos dantis. Šiame recepte gardžius, nuo kaulo krentančius šonkauliukus gaminame aukštesnėje temperatūroje, tad jie paruošiami dvigubai greičiau nei įprastai. O kaip šonkauliukai? Jie kaip visada gardūs!
GAMINIMO BŪDAS: RŪKINIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMAS: 205 MIN.
IŠ VISO: 225 MIN.
IŠEIS: 3 PORCIJOS
INGREDIENTAI
ŠONKAULIUKAI
3 šonkauliukų lankai
2 v.š. alyvuogių aliejaus
BBQ padažo
2 svogūnų laiškų šakelės
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
convEGGtor krepšelis
Stačiakampė skysčių surinkimo talpa
Nerūdijančio plieno grotelės
Karijos medžio kaladėlė
Obels medžio kaladėlė
Grotelės šonkauliukams ir mėsai
PRIESKONIŲ MIŠINYS
20 g nemaltų kario prieskonių
10 g juodų nemaltų pipirų
15 kadagio uogų
20 žalio kardamono ankščių
12 gvazdikėlių
2 muskato riešutai
20 g garstyčių sėklų
8 g pankolio sėklų
20 g vengriškos paprikos miltelių
8 g „Madras“ kario miltelių
6 g malto imbiero
4 g maltų kumino sėklų
60 g smulkios jūros druskos
30 g tamsiai rudo cukraus
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Big Green Egg kepsninėje uždekite anglis ir be priedų įkaitinkite iki 160°C temperatūros. Per tą laiką kavamale ar trintuve prieskonių mišiniui sumalkite arba sutrinkite „Vadouvan“ prieskonius, pipirus, kadagio uogas, kardamono ankštis, gvazdikėlius, muskatą, garstyčių ir pankolio sėklas. Visus ingredientus sumaišykite.
2. Tuomet nuo šonkauliukų apačios pašalinkite plėvelę. Tai galite padaryti stumdydami šaukštą tarp plėvelės ir šonkauliukų. Jei šaukštą gerai įkišite, plėvelę pašalinsite vienu judesiu.
3. Abi šonkauliukų puses gerai ištrinkite alyvuogių aliejumi. Pabarstykite maždaug puse prieskonių mišinio ir gerai įtrinkite į mėsą. Likusius prieskonius galite suberti į sandarų indą ir pasilikti kitam kartui.
4. Į convEGGtor krepšelį įdėkite convEGGtor laikiklį, o stačiakampę skysčių surinkimo formą dėkite ant convEGGtor. Nerūdijančio plieno groteles dėkite ant convEGGtor krepšelio.
GAMINIMAS
1. Ant rūkstančių anglių dėkite 1 karijos ir 1 obels medžio kaladėlę. Į EGG dėkite conveGGtor krepšelį ir ant viršaus uždėkite groteles šonkauliukams ir mėsai. Ant grotelių dėkite šonkauliukus ir uždenkite EGG dangtį. Tai EGG temperatūrą sumažins maždaug
40 °C iki pageidaujamų 120 °C. Palikite šonkauliukus rūkintis šioje temperatūroje apie 90 min.
2. Po 90 min. padidinkite EGG temperatūrą iki 160°C ir šioje aukštesnėje temperatūroje šonkauliukus kepkite maždaug 60 min.
3. Paruoškite 3 aliuminio folijos lakštus – pakankamai didelius, kad užtektų šonkauliukams pilnai suvynioti. Iš kepsninės išimkite groteles šonkauliukams ir mėsai su šonkauliukais ir kiekvieną lanką dėkite ant atskiro folijos lakšto. Šonkauliukus iš abiejų pusių aptepkite BBQ padažu ir suvyniokite į foliją. Dėkite suvyniotus šonkauliukus atgal ant grotelių, uždenkite EGG dangtį ir šonkauliukus folijoje kepkite apie 30 min.
4. Išimkite suvyniotus šonkauliukus iš EGG ir nuimkite foliją. Padidinkite EGG temperatūrą iki 190°C. Dėkite šonkauliukus ant grotelių apvalėjančia puse į viršų ir vėl ištepkite BBQ padažu. Palikite šonkauliukus kepti dar 10-15 min. ir kepant juos dar 2-3 kartus aptepkite BBQ padažu. Per tą laiką svogūnų laiškus supjaustykite plonais žiedeliais.
5. Išimkite šonkauliukus iš EGG ir apibarstykite svogūnų laiškais.
© Big Green Egg Europe