Negalite apsispręsti, ar Big Green Egg kepti šokoladinį pyragą ar braunius? Šis pyragas yra gardus abiejų derinys – nuostabiai kreminis ir su rūkytų riešutų mišinio įdaru, suteikiančiu itin sodraus skonio. Jo paruošimas yra paprastas ir jums neprireiks daug ingredientų. Taigi, uždekite anglis savo kamado!
GAMINIMO BŪDAS: RŪKINIMAS, KEPIMAS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 15 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 140 MINUČIŲ
IŠ VISO: 155 MINUČIŲ
IŠEIS: 10 PORCIJŲ
INGREDIENTAI
Įdaras
125 g anakardžių riešutų
125 g lukštentų lazdyno riešutų
125 g lukštentų migdolų
TEŠLA
600 g sviesto, papildomai formai ištepti
150 g tamsaus šokolado plokštelių
100 g kakavos miltelių
4 kiaušiniai (vidutinio dydžio)
500 g cukrus
500 g kvietinių miltų, papildomai pabarstymui
Patiekimui
Cukraus pudros
Reikalingi priedai:
Žalias ketaus puodas (ovalus)
Medienos skiedros (obels)
convEGGtor
Nerūdijančio plieno grotelės
Kepimo akmuo
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite anglis Big Green Egg ir be priedų įkaitinkite iki 160°C temperatūros.
2. Įdarui žalio ketaus puodo dangtyje paskleiskite anakardžių, lazdyno ir migdolų riešutus.
GAMINIMAS
1. Saują obels medienos drožlių pabarstykite ant žaižaruojančių anglių ir į EGG įdėkite convEGGtor bei nerūdijančio plieno groteles. Puodo dangtį su riešutų mišiniu dėkite ant grotelių, uždenkite EGG dangtį ir rūkinkite riešutus apie 15 minučių. Įdėjus convEGGtor, EGG temperatūra nukris iki maždaug 110°C, tačiau taip ir reikia.
2. Per tą laiką tešlai į ketaus puodą sudėkite sviestą, šokolado gabaliukus ir kakavos miltelius. Iš EGG išimkite dangtį su rūkytais riešutais ir suberkite juos į dubenį. Dėkite ketaus puodą ant grotelių ir uždenkite EGG dangtį. Padidinkite temperatūrą iki 150°C, kol sviestas ir šokoladas ištirps. Per tą laiką virtuviniu kombainu iki standžių putų išplakite kiaušinius su cukrumi.
3. Išimkite ketaus puodą iš EGG ir plakikliu įmaišykite kakavos mišinį. Nuolat maišydami supilkite kiaušinių mišinį. Išsijokite miltus ir supilkite į tešlą. Padidinkite EGG temperatūrą iki 200°C.
4. Ketaus puodo dangtį ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Tešlą supilkite į dangtį ir pabarstykite trimis ketvirtadaliais riešutų. Šaukštu švelniai išmaišykite, kad riešutai įsimaišytų į tešlą, tuomet pabarstykite likusiais riešutais.
5. Ant grotelių dėkite šaltą kepimo akmenį ir ant jo dėkite ketaus puodo dangtį. Uždenkite EGG dangtį ir šokoladinį pyragą kepkite 40-45 minutes. Kai iškeps jis bus sutvirtėjęs.
6. Šokoladinį riešutų pyragą išimkite iš EGG ir palikite valandai ataušti.
7. Išimkite pyragą iš kepimo formos ir prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra.
© Big Green Egg Europe