Šokoladinis riešutų pyragas

 

Negalite apsispręsti, ar Big Green Egg kepti šokoladinį pyragą ar braunius? Šis pyragas yra gardus abiejų derinys – nuostabiai kreminis ir su rūkytų riešutų mišinio įdaru, suteikiančiu itin sodraus skonio. Jo paruošimas yra paprastas ir jums neprireiks daug ingredientų. Taigi, uždekite anglis savo kamado!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: RŪKINIMAS, KEPIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 15 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 140 MINUČIŲ

IŠ VISO: 155 MINUČIŲ

IŠEIS: 10 PORCIJŲ

 

INGREDIENTAI

 

 

Įdaras

125 g anakardžių riešutų

125 g lukštentų lazdyno riešutų

125 g lukštentų migdolų

TEŠLA

600 g sviesto, papildomai formai ištepti

150 g tamsaus šokolado plokštelių

100 g kakavos miltelių

4 kiaušiniai (vidutinio dydžio)

500 g cukrus

500 g kvietinių miltų, papildomai pabarstymui

Patiekimui

Cukraus pudros

 

Reikalingi priedai:

Žalias ketaus puodas (ovalus)

Medienos skiedros (obels)

convEGGtor

Nerūdijančio plieno grotelės

Kepimo akmuo

 

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg ir be priedų įkaitinkite iki 160°C temperatūros.

2. Įdarui žalio ketaus puodo dangtyje paskleiskite anakardžių, lazdyno ir migdolų riešutus.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Saują obels medienos drožlių pabarstykite ant žaižaruojančių anglių ir į EGG įdėkite convEGGtor bei nerūdijančio plieno groteles. Puodo dangtį su riešutų mišiniu dėkite ant grotelių, uždenkite EGG dangtį ir rūkinkite riešutus apie 15 minučių. Įdėjus convEGGtor, EGG temperatūra nukris iki maždaug 110°C, tačiau taip ir reikia.

2. Per tą laiką tešlai į ketaus puodą sudėkite sviestą, šokolado gabaliukus ir kakavos miltelius. Iš EGG išimkite dangtį su rūkytais riešutais ir suberkite juos į dubenį. Dėkite ketaus puodą ant grotelių ir uždenkite EGG dangtį. Padidinkite temperatūrą iki 150°C, kol sviestas ir šokoladas ištirps. Per tą laiką virtuviniu kombainu iki standžių putų išplakite kiaušinius su cukrumi.

3. Išimkite ketaus puodą iš EGG ir plakikliu įmaišykite kakavos mišinį. Nuolat maišydami supilkite kiaušinių mišinį. Išsijokite miltus ir supilkite į tešlą. Padidinkite EGG temperatūrą iki 200°C.

4. Ketaus puodo dangtį ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Tešlą supilkite į dangtį ir pabarstykite trimis ketvirtadaliais riešutų. Šaukštu švelniai išmaišykite, kad riešutai įsimaišytų į tešlą, tuomet pabarstykite likusiais riešutais.

5. Ant grotelių dėkite šaltą kepimo akmenį ir ant jo dėkite ketaus puodo dangtį. Uždenkite EGG dangtį ir šokoladinį pyragą kepkite 40-45 minutes. Kai iškeps jis bus sutvirtėjęs.

6. Šokoladinį riešutų pyragą išimkite iš EGG ir palikite valandai ataušti.

7. Išimkite pyragą iš kepimo formos ir prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close