Pagalvojus apie šokoladinį tortą arba pyragą net seilė nutįsta? Tuomet savo kamado kepsninėje išsikepkite šių nuostabių minkštų šokoladainių – brownies. Šis itin lengvas pyragaičių receptas, skirtas Big Green Egg kepsninei, niekada nepaves. Sėkmė garantuota!
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ORKAITĖJE
VIRTUVĖ: AMERIKOS
SUDĖTINGUMAS: LENGVA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 35 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 60 MIN.
IŠ VISO: 95 MIN.
IŠEIS: 10 PORCIJŲ
INGREDIENTAI
TEŠLA
150 g nesūdyto sviesto + kepimo formai ištepti
50 g kavos pupelių
400 g juodojo šokolado
540 g cukraus
440 g kiaušinių (daugmaž 9 kiaušiniai)
250 g miltų
Priedai:
convEGGtor laikiklis
Ketaus keptuvė (maža)
Kepimo akmuo
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Nedidelėje kaitroje išlydykite sviestą ir į jį sudėkite kavos pupeles. Palaikykite apie 30 min., kol sviestas įsigers kavos skonio.
GAMINIMAS
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor bei groteles, įkaitinkite iki 170 °C. Ištepkite sviestu apvalią kepimo formą (apie Ø 27 cm) – tam galite naudoti mažą ketaus keptuvę. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi.
2. Tuo tarpu vėl pašildykite sviestą ir nukoškite per sietelį. Kavos pupeles išmeskite. Pasverkite sviestą ir pridėkite jo daugiau, kad bendras svoris sudarytų 150 g. Įsitikinkite, kad visas sviestas išsilydęs. Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais. Įmaišykite šokoladą į karštą sviestą, kol jis išsilydys. Kitame dubenyje išplakite cukrų su kiaušiniais iki purios masės. Miltus du kartus persijokite, kad neliktų gumulėlių.
3. Įmaišykite šokolado lydinį į kiaušinių plakinį ir pamažu atsargiai įmaišykite persijotus miltus. Turi išeiti glotni tešla. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir išlyginkite.
4. Uždėkite kepimo akmenį ant grotelių, o ant jo uždėkite kepimo formą. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir kepkite skanėstą apie 30 min., kol dailiai apskrus. Kepinio viršus turėtų būti tvirtas, bet ne kietas.
5. Atvėsinkite šokoladainį kepimo formoje, po to išimkite ir supjaustykite gabalėliais.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu