Norite pasigaminti padažą prie Big Green Egg ruoštos mėsos ar žuvies? Šį gardaus padažo pagrindą taip pat galite pakepinti savo kamado, kas jam suteiks dar daugiau skonio!
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS KEPTUVĖJE
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MINUČIŲ
GAMINIMAS: 20 MINUČIŲ
IŠ VISO: 35 MINUTĖS
IŠEIS: 4 PORCIJOS
Ingredientai
Padažas
2 šalotiniai svogūnai
½ česnako skiltelės
100 ml švelnaus alyvuogių aliejaus
½ v.š. tarkuoto imbiero
1 a.š. „Madras“ kario miltelių
⅓ raudonas čili pipiras
6 svogūnų laiškai
90 ml sojų padažo
30 ml imbierų sirupo
20 ml suši acto
1 a.š. garstyčių miltelių
Reikalingi priedai:
Nerūdijančio plieno grotelės
Žalias ketaus puodas (jo dangtis)
Pasiruošimas iš anksto
1.Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 150°C temperatūros. Per tą laiką nulupkite ir susmulkinkite šalotinius svogūnus ir česnaką.
Gaminimas
1. Alyvuogių aliejų įkaitinkite žalio ketaus puodo dangtyje, padėtame ant grotelių. Berkite šalotinius svogūnus, česnaką, tarkuotą imbiero šaknį ir kario miltelius kepinkite tol, kol šalotiniai svogūnai taps permatomais.
2. Išimkite dangtį iš EGG ir leiskite šalotinių svogūnų mišiniui atvėsti. Per tą laiką perpjaukite čili pipirą pusiau ir išimkite sėklas. Minkštimą smulkiai supjaustykite. Svogūnų laiškus supjaustykite plonais žiedeliais.
3. Į šalotinių svogūnų mišinį įmaišykite sojų padažą, imbiero sirupą, sušių actą ir garstyčių miltelius ir galiausiai šaukštu suberkite svogūnų laiškus. Prieš patiekdami, padažą valandai įdėkite į šaldytuvą, kad susilietų skoniai.
© Big Green Egg Europe