Sojų salsa su svogūnų laiškais

 

Norite pasigaminti padažą prie Big Green Egg ruoštos mėsos ar žuvies? Šį gardaus padažo pagrindą taip pat galite pakepinti savo kamado, kas jam suteiks dar daugiau skonio!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS KEPTUVĖJE

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MINUČIŲ

GAMINIMAS: 20 MINUČIŲ

IŠ VISO: 35 MINUTĖS

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

 

Ingredientai

 

 

Padažas

2 šalotiniai svogūnai

½ česnako skiltelės

100 ml švelnaus alyvuogių aliejaus

½ v.š. tarkuoto imbiero

1 a.š. „Madras“ kario miltelių

raudonas čili pipiras

6 svogūnų laiškai

90 ml sojų padažo

30 ml imbierų sirupo

20 ml suši acto

1 a.š. garstyčių miltelių

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Žalias ketaus puodas (jo dangtis)

 

 

Pasiruošimas iš anksto

 

 

1.Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 150°C temperatūros. Per tą laiką nulupkite ir susmulkinkite šalotinius svogūnus ir česnaką.

 

 

Gaminimas

 

 

1. Alyvuogių aliejų įkaitinkite žalio ketaus puodo dangtyje, padėtame ant grotelių. Berkite šalotinius svogūnus, česnaką, tarkuotą imbiero šaknį ir kario miltelius kepinkite tol, kol šalotiniai svogūnai taps permatomais.

2. Išimkite dangtį iš EGG ir leiskite šalotinių svogūnų mišiniui atvėsti. Per tą laiką perpjaukite čili pipirą pusiau ir išimkite sėklas. Minkštimą smulkiai supjaustykite. Svogūnų laiškus supjaustykite plonais žiedeliais.

3. Į šalotinių svogūnų mišinį įmaišykite sojų padažą, imbiero sirupą, sušių actą ir garstyčių miltelius ir galiausiai šaukštu suberkite svogūnų laiškus. Prieš patiekdami, padažą valandai įdėkite į šaldytuvą, kad susilietų skoniai.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close