Ar kada nors savo Big Green Egg gaminote skumbrę? Tuomet pats laikas savo kamado išbandyti ir šią skanią skrudintą skumbrę. Ją paruošite greitai ir paprastai, o jos skonis – stebėtinai tobulas. Skanus, sveikas receptas, puikiai tiksiantis ir užimtai darbo dienai, ir tingiam sekmadieniui!
GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MINUČIŲ
GAMINIMAS: 20 MINUČIŲ
IŠ VISO: 40 20 MINUČIŲ
IŠEIS: 3 PORCIJOS
Ingredientai
Skumbrė
3 žalios skumbrės
½ galvutės šviežio česnako
½ organiškos citrinos
1 v.š. alyvuogių aliejaus
3 čiobrelio šakelės
3 rozmarino šakelės
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Perforuotos pusmėnulinės grotelės
Momentinis termometras
PASIRUOŠIMAS
1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 200°C temperatūros.
2. Įpjaukite ir atverkite kiekvienos skumbrės pilvą ir pašalinkite vidurius. Pilvo ertmę ir skumbrės išorę gerai išskalaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Kiekvienoje skumbrės pusėje padarykite apie 6–8 pjūvius.
3. Česnaką ir citriną supjaustykite gabalėliais.
GAMINIMAS
1. Kiekvienos skumbrės odą įtrinkite alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pabarstykite smulkia jūros druska ir baltais pipirais. Dėkite skumbres ant perforuotų pusmėnulinių grotelių, o čiobrelių ir rozmarinų šakeles, česnako ir citrinos gabalėlius dėkite tarp žuvų.
2. Perforuotas groteles dėkite ant grotelių ir uždenkite EGG dangtį. Skrudinkite skumbres maždaug 15 minučių, kol jos pasieks 65 °C vidinę temperatūrą – temperatūrą galite išmatuoti momentiniu termometru.
3. Skumbrę išimkite iš Big Green Egg. Patiekite su pasirinktu garnyru arba naudokite skumbrę pasirinktam patiekalui.
PATARIMAS
Skanu su Antibų padažu arba gaivaus skonio majonezu.
© Big Green Egg Europe