Šiaurės Karolinos plėšyta kiauliena su kopūstų salotomis

Šiaurės Karolina garsėja plėšytos kiaulienos patiekalais. Todėl kepsninėje kepta plėšyta kiauliena taip pat yra neatsiejamai susijusi su šios Šiaurės Amerikos valstijos kulinarinėmis tradicijomis. Norėtumėte ją pasigaminti? Tuomet ją neabejotinai turėtumėte kepti savo Big Green Egg kepsninėje, vadovaudamiesi šiuo puikiu plėšytos kiaulienos receptu. Netrukus suprasite, jog lėtai kepti plėšytą kiaulieną nedidelėje kaitroje yra labai lengva. Ryte uždekite anglis, kad galėtumėte pradėti kepti, o vakare jau galėsite mėgautis šia skania plėšyta kiauliena su didele svečių kompanija.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: NETIESIOGINIS KEPIMAS, LĖTAS GAMINIMAS

VIRTUVĖ: AMERIKOS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 15 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 680 MINUČIŲ

IŠ VISO: 695 MINUTĖS

KIEKIS: 8–10 PORCIJŲ

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Plėšytai kiaulienai

2 kg kiaulienos sprandinės

2 v. š. alyvuogių aliejaus

4 v. š. kiaulienos prieskonių

Pasirinkto barbekiu padažo

Padažui

2 v. š. garstyčių su sėklomis

100 ml saulėgrąžų aliejaus

1 v. š. sušių acto

0,5 v. š. cukraus pudros

Kopūstų salotoms

0,5 baltagūžio kopūsto

Reikalingi priedai:

Karijos medienos 

Obels medienos 

convEGGtor laikiklis

Stačiakampė surinkimo talpa

Nerūdijančio plieno grotelės

Dvigubas nuotolinis termometras

Butcher Paper kepimo popierius mėsai

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir įkaitinkite ją iki 160 °C.

2. Tuo tarpu, įtrinkite kiaulienos sprandinę alyvuogių aliejumi, o po to kiaulienos prieskoniais.

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Padėkite 1 karijos ir 1 obels medienos kaladėlę ant žaižaruojančių anglių. Į EGG kepsninę įstatykite convEGGtor laikiklį ir ant jo padėkite stačiakampę surinkimo talpą, o virš jos nerūdijančio plieno groteles. Ant grotelių padėkite kiaulienos sprandinę, į ją giliai įsmeikite dvigubo nuotolinio termometro zondą ir termometre nustatykite 72 °C vidaus temperatūrą. Įstačius convEGGtor laikiklį, temperatūra EGG kepsninėje sumažės apie 40 °C, kol bus pasiekta reikiama 120 °C temperatūra. Palikite kiaulienos sprandinę kepti apie 6 valandas, kol bus pasiekta nustatyta vidaus temperatūra.

2. Išimkite kiaulienos sprandinę iš EGG kepsninės ir visą ištepkite 3 valgomaisiais šaukštais barbekiu padažo. Suvyniokite mėsą į Butcher Paper kepimo popierių mėsai arba tris aliuminio folijos sluoksnius ir padėkite atgal ant grotelių. Tuomet vėl giliai įsmeikite dvigubo nuotolinio termometro zondą į mėsą ir termometre nustatykite 96 °C vidaus temperatūrą. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir įkaitinkite ją iki 140 °C. Palikite kiaulienos sprandinę kepti dar apie 4 valandas, kol bus pasiekta nustatyta vidaus temperatūra. Liečiant mėsa turi atrodyti minkšta.

3. Išimkite kiaulienos sprandinę iš EGG kepsninės ir su aliuminio folija 1 valandai įdėkite į šaltkrepšį. Dėl savo izoliacinių savybių, šaltkrepšis palaikys šiltą mėsos temperatūrą. Tuo tarpu, sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir supylę į prikaistuvį pakaitinkite 60 °C temperatūroje, nuolat maišydami, kad padažas pradėtų tirštėti.

4. Palikite garstyčių padažą atvėsti. Tuo tarpu, supjaustykite baltagūžį kopūstą plonomis juostelėmis. Sumaišykite atvėsusį garstyčių padažą su supjaustytu baltagūžiu kopūstu ir atidėkite.

5. Atsargiai išimkite kiaulienos sprandinę iš Butcher Paper kepimo popieriaus mėsai arba folijos ir atsidėkite viduje likusį skystį. Suplėšykite kiaulieną šakėmis mėsai ir pagal skonį ją sumaišykite su atsidėtu skysčiu bei barbekiu padažu. Patiekite plėšytą kiaulieną su baltagūžio kopūsto salotomis ir likusiu barbekiu padažu.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close