Jei anglys Big Green Egg kepsninėje šiaip ar taip rusena, o jums reikia paruošti padažą, pagaminkite jį kepsninėje. Taip paruoštas padažas įgis to ypatingo Big Green Egg aromato. Šis šafrano padažas labai tinka prie lašišos. Kadangi naudojama grietinė, galutinis rezultatas dar įdomesnis nei įprasto šafraninio majonezo. Šį padažą taip pat galite patiekti su omarų salotomis arba artišokais.
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 5 MIN.
IŠ VISO: 25 MIN.
KIEKIS: 4 PORCIJOS
Ingredientai
PADAŽAS
2 šalotiniai svogūnėliai
2 v. š. alyvuogių aliejaus
3 g šafrano
5 v. š. majonezo
5 v. š. grietinės
jūros druskos
Priedai:
convEGGtor
Ketaus prikaistuvis
GAMINIMAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor laikiklį bei groteles, įkaitinkite iki 180 °C. Kai kepsninė bus beveik įkaitusi iki reikiamos temperatūros, uždėkite ant grotelių ketaus prikaistuvį, kad įšiltų.
2. Tuo tarpu nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūnėlius.
GAMINIMAS
1. Ketaus prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūnėlius, uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį ir kepkite apie 4 min., kol svogūnėliai taps skaidrūs.
2. Įmaišykite šafraną, išimkite prikaistuvį iš Big Green Egg kepsninės. Svogūnėlius su šafranu sudėkite į dailų dubenį, įmaišykite majonezą bei grietinę, pagal skonį pagardinkite jūros druska.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu