Big Green Egg galite lengvai pasigaminti visavertį patiekalą, pavyzdžiui, rūkytą vištienos filė su keptais porais, švediškomis („Hasselback“) bulvėmis ir sojų padažu. Pagal šį kamado receptą pirmiausia rūkinate vištienos filė, o tada kepate bulves ir porus. Galiausiai, vištienos filė kurį laiką šildote ant grotelių. Paskutinis žingsnis? Iš anksto pagamintas gardus sojų padažas su svogūnų laiškais.
GAMINIMO BŪDAS: RŪKINIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MINUČIŲ
GAMINIMAS: 90 MINUČIŲ
IŠ VISO: 105 MINUTĖS
IŠEIS: 4 PORCIJOS
Ingredientai
Vištienai
4 kukurūzinės vištienos filė gabalėliai su oda
4 „Roseval“ bulvės
1 čiobrelio šakelė
1 rozmarino šakelė
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 šviežio česnako galvutė
2 porai
4 rėžiukų šakelės
Sojų padažas su svogūnų laiškais
Reikalingi priedai:
Medienos skiedrų (obels)
convEGGtor
Ketaus grotelės
Dvigubas nuotolinis termometras
Maža ketaus keptuvė
Pasiruošimas iš anksto
1. Vienu anglių uždegikliu Big Green Egg uždekite anglis ir įkaitinkite iki 130°C temperatūros.
Gaminimo būdas
1. Ant žaižaruojančių anglių pabarstykite saują obels medienos skiedrų ir įdėkite convEGGtor. Į EGG įdėkite ketaus groteles ir ant jų odele į viršų dėkite kukurūzinės vištienos filė. Į vienos vištienos filė šerdį įsmeikite dvigubą nuotolinį termometrą ir uždenkite EGG dangtį. Bededant convEGGtor EGG temperatūra nukris iki maždaug 90°C – palaikykite šią temperatūrą. Vidinę vištienos temperatūrą nustatykite iki 68–70°C ir vištienos filė rūkinkite tol, kol pasieksite šią temperatūrą. Tai užtruks apie 40 minučių.
2. Per tą laiką nuplaukite ir nusausinkite bulves. Bulves iki kiek daugiau nei pusės jų gylio kas kelis milimetrus įpjaustykite skersai ir įpjovomis į viršų įdėkite į mažą ketaus keptuvę. Nuo čiobrelio šakelės nuskabykite lapelius, nuo rozmarino spygliukus ir smulkiai supjaustykite. Sumaišykite žoleles su alyvuogių aliejumi ir šiuo žolelių aliejumi aptepkite bulves. Česnako galvutę perpjaukite per pusę ir dėkite tarp bulvių.
3. Kai pasieks nustatytą šerdies temperatūrą, vištienos filė išimkite iš EGG ir lengvai uždenkite aliuminio folija. Ant grotelių dėkite keptuvę, uždenkite EGG dangtį ir įkaitinkite iki 190°C. Bulves kepkite apie 40 minučių, kol įgaus gražią auksinę spalvą.
4. Per tą laiką nuplaukite porus ir nupjaukite jų šaknis bei žalius lapus. Porus supjaustykite į keturias dalis. Kai bulvės jau keps apie 20 minučių, porus dėkite ant grotelių šalia keptuvės. Porus kepkite apie 15-20 minučių, kol iškeps, retkarčiais juos apversdami. Porų išorė bus tamsiai ruda.
5. Išimkite porus ir keptuvę su bulvėmis iš EGG ir ant grotelių odos puse žemyn sudėkite vištienos filė. Uždenkite EGG dangtį ir vištienos filė keletą minučių pašildykite.
6. Vištienos filė išimkite iš EGG, supjaustykite riekelėmis ir padalinkite į lėkštes su švediškomis bulvėmis ir porų gabalėliais. Poro šerdį šiek tiek išstumkite iš išorinio sluoksnio ir pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. Patiekite su sojų padažu.
© Big Green Egg Europe