Rūkyta lašiša ir skumbrė – labai populiarūs valgiai. Tačiau kamado kepsninėje galima puikiai išrūkyti ir kitas žuvis, pavyzdžiui, menkę. Ar pasiruošę atrasti Big Green Egg kepsninės teikiamas rūkinimo galimybes ir išsirūkinti žuvies?
GAMINIMO BŪDAS: RŪKINIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE
SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.
GAMINIMO BŪDAS: 45 MIN.
IŠ VISO: 60 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
MENKĖ
4 menkės filė su oda, po 200 g
Priedai:
Perforuotos pusapvalės grotelės
Medžio kaladėlės (algarobo)
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Momentinis termometras
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis panaudoję 1 uždegiklį, kad susidarytų įkaitusių anglių židinys. Įkaitinkite kepsninę iki 120 °C.
2. Uždėkite menkės filė ant perforuotų grotelių oda į apačią.
GAMINIMAS
1. Ant įkaitusių anglių uždėkite algarobo kaladėlę. Įdėkite į kepsninę convEGGtor bei groteles, o ant jų uždėkite pusapvales groteles su menkės filė. Uždarykite Big Green Egg dangtį. Iš pradžių kepsninės temperatūra nukris – taip ir turi būti. Leiskite kepsninei pamažu įkaisti iki 120 °C.
2. Rūkinkite menkę 35–45 min., kol temperatūra žuvies viduje pasieks 42 °C. Temperatūrą pamatuokite momentiniu termometru.
3. Žuvį galite patiekti su šviežių Antibų padažu ir gardžiu Big Green Egg kepsninėje pagamintu ratatuju.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu