Rūkyta kiaulienos nugarinė su saldžiosioms bulvėmis ir baltųjų kopūstų salotomis

 

Norite patiekti išties įspūdingą mėsos patiekalą? Visus tikrai sužavėsite šiais rūkytais šonkauliukais, kuriuos galite pasigaminti savo Big Green Egg. Atsiminkite, kad geriausiam rezultatui mėsa turėtų 48 valandas pabūti sūryme. Tačiau kai tik kiaulienos šonkauliukai atsidurs jūsų kamado, beveik nieko daryti nebereikės. Po pusantros valandos rūkinimo padidinkite EGG temperatūrą ir šalia pakepti įdėkite kelias saldžiąsias bulves – tada viskas, ką reikės daryti, bus laukti, kol vidaus temperatūros termometras parodys reikalingą temperatūrą. Tai lengvas receptas su ypatingu efektu!

 

 

PATIEKALAS: PAGRINDINIS

GAMINIMO BŪDAS: RŪKINIMAS, KEPIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, KEPIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 30 MINUTES

GAMINIMAS: 175 MINUTĖS

IŠ VISO: 205 MINUTĖS

IŠEIS: 8 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

Sūrymas

1 šviežio česnako galvutė

320 g rožinės druskos („Colorozo“)

1 čiobrelio šakelė

1 rozmarino šakelė

3 lauro lapai

Mažas žiupsnelis malto muskato riešuto

10 žaliųjų kardamono ankščių

10 gvazdikėliai

10 kadagio uogų

1 v.š. kmynų sėklų

1 v.š. pankolio sėklų

20 nemaltų juodųjų pipirų

Nugarinė

1 kiaulienos nugarinės lankas su 8 šonkauliais

Saldžiosios bulvės

8 purpurinės saldžiosios bulvės

3 v.š. alyvuogių aliejaus

4 petražolių šakelės

Patiekite su

Baltųjų kopūstų salotomis (patiekite 2x didesnį kiekį nei nurodyta)

 

Reikalingi priedai:

Medžio kaladėlės (obels)

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Dvigubas nuotolinis termometras

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Sūrymui užvirkite 2.5 litro vandens. Per pusę įstrižai perpjaukite česnako galvutę. Išjunkite ugnį ir į vandenį sudėkite visus sūrymo ingredientus. Leiskite sūrymui apie 15 minučių pastovėti.

2. Į sūrymą pilkite 2 litrus šalto vandens ir prieš naudojimą leiskite jam visiškai ataušti.

3. Į sūrymą dėkite šonkauliukus. Įsitikinkite, kad jie pilnai padengti vandeniu. Padėkite į šaldytuvą 48 valandoms.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Big Green Egg uždekite anglis ir be jokių priedų įkaitinkite 150°C temperatūros. Per tą laiką iš sūrymo išimkite šonkauliukus ir juos nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Riebalų sluoksnį įpjaustykite kryžiuotu raštu.

2. Ant rūkstančių anglių dėkite 4 obels medienos kaladėles. Į EGG dėkite convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles. Ant grotelių dėkite kiaulienos šonkauliukus ir uždenkite EGG dangtį. Palikite šonkauliukus rūkintis apie 1,5 valandos. Uždėjus šilumos skydą convEGGtor, EGG temperatūra nukris iki maždaug 110°C, šią temperatūrą išlaikykite tol, kol rūkinsite mėsą.

3. Nuplaukite ir nusausinkite saldžiąsias bulves. Į jas įtrinkite 2 v.š. alyvuogių aliejaus. Kiekvieną bulvę įvyniokite į aliuminio foliją. EGG įkaitinkite iki 150°C. Į mėsą giliai įsmeikite dvigubą nuotolinį termometrą ir nustatykite 70°C vidaus temperatūrą. Bulves dėkite ant grotelių šalia kiaulienos šonkauliukų ir kepkite apie 50 min., kol suminkštės. Palikite mėsą kepti tol, kol pasieks nustatytą vidaus temperatūrą. Leiskite kopūstų salotomis pasiekti kambario temperatūrą.

4. Kiaulienos šonkauliukus išimkite iš EGG. Iš EGG išimkite saldžiąsias bulves ir atsargiai pašalinkite aliuminio foliją. 4 saldžiąsias bulves perpjaukite pusiau, išskobkite minkštimą iš odelių ir sutrinkite šakute. Sumaišykite trintas bulves su likusiu alyvuogių aliejumi ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Likusias saldžiąsias bulves perpjaukite pusiau.

5. Kiaulienos šonkauliukus patiekite ant gražios lėkštės kartu su baltųjų kopūstų salotomis ir keptomis trintomis saldžiosiomis bulvėmis bei papuošę petražolėmis.

 

Jei norite sužinoti daugiau apie šį produktą ir tradicinės kiaulienos istoriją, skaitykite šį tinklaraščio straipsnį apie viską, ką reikia žinoti apie tradicinės aukščiausios kokybės kiaulienos gaminimą Big Green Egg.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close