Rudeniškos Helovino salotos

Planuojate surengti Helovino vakarėlį? Tuomet pasigaminkite šį bauginančiai skanų patiekalą savo kepsninėje. Šios gardžios salotos – tai rudeniškas patiekalas, pagamintas iš skrudinto ir ant grotelių kepto sviestinio moliūgo, vytinto kumpio, pelėsinio sūrio, ant grotelių keptų kriaušių bei figų su apkepintais karijos riešutais ir moliūgo sėklomis. Naudodami kamado kepsninę ingredientų skrudinimui, kepimui ant grotelių ir apkepinimui, jiems ne tik suteiksite puikų skonį, bet ir maksimaliai išnaudosite savo kulinarinius gebėjimus. Tačiau nepamirškite nusipirkti dar vieno moliūgo dekoratyviniam pjaustymui!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: SKRUDINIMAS, KEPIMAS ANT GROTELIŲ

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 40 MINUČIŲ

IŠ VISO: 60 MINUČIŲ

KIEKIS: 4 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

SALOTOMS

0,5 sviestinio moliūgo

1 v. š. alyvuogių aliejaus

1 kietos kriaušės

4 figų

50 g karijos riešutų

2 v. š. moliūgo sėklų

200 g vytinto kumpio (riekelėmis)

100 g Šropšyro pelėsinio sūrio (Shropshire Blue)

10 g gražgarsčių

PADAŽUI

1 v. š. akacijų medaus

3 v. š. alyvuogių aliejaus

1 v. š. balzaminio acto

 

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

Maža ketaus keptuvė

 

 

IŠANKSTINIS PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje su įdėtomis ketaus grotelėmis ir įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Tuo tarpu, nuskuskite moliūgo žievę ir išimkite sėklas. Supjaustykite jo minkštimą maždaug 3 cm storio griežinėliais. Sudėkite griežinėlius ant didelio aliuminio folijos lapo ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pabarstykite druska, pipirais ir viską sandariai suvyniokite į aliuminio foliją.

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Padėkite ryšulėlį ant grotelių ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Paskrudinkite moliūgą 15 minučių, praėjus pusei laiko ryšulėlį apversdami ant kitos pusės. Tuo tarpu, nulupkite kriaušę ir supjaustykite į keturias lygias dalis. Tuomet išimkite sėklalizdį ir kiekvieną ketvirtį perpjaukite išilgai per pusę. Nulupkite figas ir perpjaukite jas išilgai per pusę.

2. Išimkite moliūgą iš EGG kepsninės ir atsargiai nuimkite aliuminio foliją. Sudėkite moliūgo ir kriaušių griežinėlius su per pusę perpjautomis figomis ant grotelių. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir ant grotelių 2 minutes pakepkite moliūgą su vaisiais. Apverskite moliūgą su vaisiais ir pakepkite ant grotelių dar 2 minutes.

3. Išimkite moliūgą su vaisiais iš EGG kepsninės ir atidėkite į šoną. Įkaitinkite ant grotelių padėtą mažą ketaus keptuvę.

4. Į keptuvę suberkite karijos riešutus su moliūgo sėklomis ir 4–5 minutes paskrudinkite. Retkarčiais riešutus su sėklomis pamaišykite, po kiekvieno atlikto veiksmo uždarydami EGG kepsninės dangtį. Tuo tarpu sumaišykite padažo ingredientus.

5. Išimkite keptuvę iš EGG kepsninės, o tuomet iš jos išimkite riešutus su sėklomis. Ant lėkštės išdėliokite kumpio riekeles, o ant viršaus sudėkite moliūgą su kriaušėmis ir figomis. Ant salotų užberkite sūrio trupinių ir gražgarsčių lapelių. Apšlakstykite šias rudeniškas salotas padažu ir pabarstykite riešutais bei sėklomis.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close