RAUDONOJO AKSOMO TORTAS

 

 

Kokia būtų pati geriausia dovana Valentino dienos proga? Ogi šis, su meile „Big Green Egg“ kepsninėje iškeptas, Valentino dienos tortas, primenantis garsiausią pasaulyje raudonojo aksomo tortą. Ir visai nesudėtinga suprasti, kodėl tai yra puikus sprendimas. Norėdami išgauti jam būdingą spalvą, į tešlą įpilkite šiek tiek skystų raudonų maistinių dažų ir iškepkite torto biskvitą kamado kepsninėje. Kol torto biskvitas vėsta, paruoškite kreminio sūrio glajų, kuriuo jį įdarysite ir aptepsite. Norite tortą dailiai papuošti? Pabarstykite rožių žiedlapių. Tai tikrai ypatingas būdas nustebinti savo mylimą žmogų!

 

 

Ingredientai

 

 

TORTAS

1 vanilės ankštis

170 g kambario temperatūros sviesto ir šiek tiek jo kepimo formai ištepti

385 g cukraus

3 dideli kiaušiniai

330 ml kambario temperatūros pasukų

400 g miltų + šiek tiek pabarstymui

25 g kakavos miltelių

1½ v.š. kepimo miltelių

1 v.š. acto

Raudonų maistinių dažų

GLAJUS

1 vanilės ankštis

250 g kambario temperatūros sviesto

200 g cukraus pudros

400 g kambario temperatūros kreminio sūrio

PATIEKIMUI

Valgomos rožės ir (arba) kiti pasirinkti papuošimai, pavyzdžiui, saldūs rožių vandens krekeriai

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

  1. Uždekite anglis „Big Green Egg“ kepsninėje. Įdėję „convEGGtor“ ir nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite kepsninę iki 200 °C temperatūros.

  2. Kol ji kaista, perpjaukite vanilės ankštį išilgai ir išgramdykite sėklas. Sudėkite jas į dubenį kartu su sviestu ir cukrumi ir viską išplakite iki purumo.

  3. Į mišinį po vieną įmuškite kiaušinius, o po to supilkite pasukas. Persijoję miltus ir kakavos miltelius, įmaišykite juos į tešlą su kepimo milteliais ir actu. Į tešlą įpilkite reikiamą kiekį raudonų maistinių dažų.

  4. Ištepkite 2 litrų talpos kepimo formą sviestu. Pabarstykite miltais ir išberkite jų perteklių. Į kepimo formą supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

  1. Ant grotelių uždėkite kepimo akmenį, o ant jo padėkite kepimo formą. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite torto biskvitą apie 40 minučių, kol iškeps.

  2. Išimkite iš EGG kepsninės kepimo formą ir leiskite torto biskvitui šiek tiek atvėsti. Išimkite torto biskvitą iš kepimo formos ir padėkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

  3. Kol vėsta, glajui perpjaukite vanilės ankštį išilgai ir išgramdykite sėklas. Sudėkite jas į dubenį kartu su sviestu ir cukraus pudra, ir viską išplakite iki purumo. Įmaišykite kreminį sūrį ir suplakite į vientisą sviesto mišinį.

  4. Atvėsusį torto biskvitą horizontaliai supjaustykite į tris lygius papločius. Naudodami mentelę glajui tepti, ištepkite apatinio ir vidurinio papločio viršų kremo sluoksniu ir sudėkite papločius vieną ant kito. Kreminio sūrio glajumi aptepkite torto viršų ir šonus.

  5. Tuomet raudonojo aksomo tortą bent 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.

  6. Prieš patiekdami, įdėkite raudonojo aksomo tortą į gražų indą ir papuoškite valgomomis gėlėmis ir (arba) savo pasirinktais papuošimais.

 

 

 

PATARIMAS:
Norėdami tortui suteikti papildomo aromato, prieš aptepdami jo papločius glajumi, galite juos apšlakstyti likeriu.

 


© Big Green Egg Europe

 

close