Ieškote skanaus troškinio recepto? Tuomet šis Provanso vištienos troškinys iš Big Green Egg puikiai jums tiks. Pagaminti troškinį nėra sudėtinga, o kadangi vištienos šlaunelės pirmiausia kepamos ant ketaus grotelių, troškiniui suteikiama dar daugiau skonio. Taigi, kada į valgiaraštį įtrauksite šį puikų patiekalą?
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, TROŠKINIMAS, KEPIMAS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 90 MINUČIŲ
IŠ VISO: 110 MINUČIŲ
IŠEIS: 8 PORCIJOS
INGREDIENTAI
Troškinys
10 vištienos šlaunelių
2 šaukštai paprikos miltelių
1 valgomasis šaukštas malto kumino
5 svogūnai
1 česnako galvutė
2 raudonosios paprikos
2 geltonosios paprikos
300 g Shimeji grybų
8 pomidorai
350 g šviežių bulvių
6 šakelės čiobrelių
6 šakelės rozmarino
6 šakelės šalavijų
4 šakelės baziliko
3 šakelės mėtų
4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
Reikalingi priedai:
Ketaus grotelės
Nerūdijančio plieno grotelės
Žalias ketaus puodas (apvalus)
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
2. Dėkite vištienos šlauneles ant stalviršio. Sumaišykite paprikos miltelius su maltu kuminu. Vištienos šlauneles iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį, tada – paprikos prieskonių mišiniu.
GAMINIMAS
1. Dėkite vištienos šlauneles ant grotelių ir kepkite apie 2 minutes. Apsukite vištieną ketvirtadaliu ir kepkite dar 2 minutes. Apverskite vištienos šlauneles ir kepkite dar 2 x 2 minutes. Po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį.
2. Išimkite vištienos šlauneles iš EGG, sudėkite į lėkštę ir leiskite šiek tiek atvėsti. Išimkite groteles ir į EGG įdėkite nerūdijančio plieno groteles. Įkaitinkite iki 180 °C temperatūros ir ant grotelių dėkite apvalų žalią ketaus puodą, kad jis įkaistų. Tuo tarpu nulupkite ir stambiais gabalėliais supjaustykite svogūnus ir česnakus. Paprikas perpjaukite pusiau, pašalinkite kotelius ir sėklas, o minkštimą supjaustykite stambiais gabalėliais. Atskirkite Shimeji grybus nuo jų kotelių. Pomidorus supjaustykite stambiais gabalėliais. Nuplaukite ir nusausinkite bulves. Nuskabykite čiobrelių lapelius ir rozmarinų spyglius nuo stiebelių. Nuskabykite lapelius nuo šalavijų, bazilikų ir mėtų stiebelių. Susmulkinkite žoleles. Atvėsusias vištienos šlauneles supjaustykite maždaug 2 cm pločio juostelėmis.
3. Į žalią ketaus puodą pilkite saulėgrąžų aliejų. Dėkite svogūnus, česnakus, pipirus, Shimeji grybus, pomidorus ir žoleles ir kepkite apie 10 minučių. Kartkartėmis pamaišykite po kiekvieno veiksmo uždengdami EGG dangtį.
4. Sudėkite vištienos juosteles ir į ketaus puodą įpilkite 800 mililitrų vandens. Uždenkite EGG dangtį ir leiskite vištienai pasitroškinti apie 40 minučių. Maždaug po 20 minučių ant grotelių šalia puodo sudėkite naujas bulves ir uždenkite EGG dangtį. Maždaug po 10 minučių bulves apverskite.
5. Išimkite puodą su vištienos troškiniu ir keptomis bulvėmis iš EGG. Sudėkite bulves į troškinį ir dėkite Big Green Egg vištienos troškinį ant stalo.
© Big Green Egg Europe