Plėšyta kiauliena yra tikra barbekiu klasika ir, žinoma, geriausiai pagaminama jūsų Big Green Egg kepsninėje. Kepsninėje lėtai kepkite mėsą tol, kol ji taps minkšta ir gardi. Jei gaminimo metu pamatuosite mėsos temperatūrą pastebėsite, kad ji stabiliai bus apie 70 °C, nesijaudinkite, tai visiškai normalu it laikui bėgant temperatūra po truputėlį kils.
GAMINIMO BŪDAS: RŪKYMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, LĖTAS GAMINIMAS
VIRTUVĖ: AMERIKIEČIŲ
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 680 MIN.
IŠ VISO: 695 MIN.
IŠEIS: 8 – 10 PORCIJOS
INGREDIENTAI
PLĖŠYTA KIAULIENA
2 kg mėsos (kiaulienos sprandinės)
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Baltųjų kopūstų Coleslaw salotų
10 česnakų laiškų kotelių
Reikalingi priedai:
Medžio kaladėlės (obels)
convEGGtor laikiklis
Vienkartinis skysčių surinkimo indas
Nerūdijančio plieno grotelės
Šakės mėsai
MIŠINYS KIAULIENOS ĮTRINIMUI
20 g nemalto „Vadouvan” prieskonių mišinio
10 g nemaltų juodųjų pipirų
15 kadagio uogų
20 žaliojo kardamono ankščių
12 gvazdikėlių
2 muskato žiedai
20 g garstyčių sėklų
8 g pankolių sėklų
20 g vengriškos paprikos miltelių
8 g „Madras” kario miltelių
6 g malto imbiero
4 g maltų kumino sėklų
50 g smulkios jūros druskos
30 g tamsaus rudojo cukraus
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Big Green Egg uždekite anglis ir įkaitinkite iki 150°C.
2. Per tą laiką paruoškite mišinį įtrinimui. Smulkiai prieskonių malūnėliu, kavamale ar trintuve sutrinkite „Vadouvan”, pipirus ir kumino sėklas. Sumaišykite visus mišinio įtrinimui ingredientus ir atsidėkite 4 valgomuosius šaukštus. Likusį mišinį galite laikyti sandariame inde kitam kartui.
3. Pirma įtrinkite kiaulieną alyvuogių aliejumi ir tuomet atsidėtu prieskonių mišiniu.
GAMINIMAS
1. Ant rūkstančių anglių dėkite 2 obels medžio kaladėles. Į EGG dėkite convEGGtor, ant viršaus – vienkartinį skysčių surinkimo indą ir tuomet į kepsninę įdėkite nerūdijančio plieno groteles. Ant grotelių dėkite kiaulieną, uždenkite EGG dangtį ir įkaitinkite iki 110°C. Palikite kiaulieną kepti maždaug 6 valandas.
2. Iš EGG išimkite kiaulienos sprandinę ir viską padengdami apliekite 3 šaukštais barbekiu padažu. Suvyniokite mėsą į 3 sluoksnius aliuminio folijos ir grąžinkite ant grotelių. EGG įkaitinkite iki 120°C ir kiaulienos sprandinę kepkite dar apie 4 valandas, kol mėsa suminkštės.
3. Išimkite kiaulinės sprandinę iš EGG ir suvyniotą aliuminio folijoje leiskite bent valandą ataušti šaltkrepšyje. Šaltkrepšis suteikia izoliuojantį poveikį.
4. Atsargiai nuimkite foliją ir atsidėkite susikaupusį skystį. Naudodamiesi šakėmis mėsai suplėšykite mėsą ir sumaišykite su atsidėtu skysčiu. Patiekite plėšytą kiaulieną su baltųjų kopūstų salotomis ir likusiu barbekiu padažu, papuoškite česnakų laiškais.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu