Big Green Egg yra jūsų geriausias draugas kai norite pasigaminti plėšytos jautienos. Rinkitės grūdais šertų galvijų mėsą su dideliu marmuringumu pačiam gardžiausiam rezultatui. Šis kamado kepsninėje ruošiamos plėšytos jautienos receptas pateikia bendras ruošimo laiko gaires, bet tikslus gaminimo laikas gali būti kiek ilgesnis arba trumpesnis, nes mėsos struktūra kaskart skiriasi.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS, TROŠKINIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, LĖTAS GAMINIMAS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 285 MIN.
IŠ VISO: 300 MIN.
IŠEIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
PLĖŠYTA JAUTIENA
1.5 kg jautienos pomentės kepsnio (grūdais šertų galvijų)
2 v.š. alyvuogių aliejaus
4 v.š. barbekiu padažo
1 petražolės šakelė
TROŠKNINTI SVOGŪNAI
24 maži svogūnai
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. medaus
3 v.š. balzaminio acto
100 ml veršienos sultinio
1 čiobrelio šakelė
1 rozmarino šakelė
MIŠINYS JAUTIENOS ĮTRINIMUI
5 g kadagio uogų
10 g nemaltų juodųjų pipirų
15 g garstyčių sėklų
5 g pankolių sėklų
5 g kumino sėklų
15 g saldžios rūkytos paprikos miltelių
15 g „Madras” kario miltelių
10 g česnako granulių
5 g malto muskato
5 g malto imbiero
1 g maltų gvazdikėlių
175 g smulkios druskos
125 g tamsaus rudo cukraus
Reikalingi priedai:
Nerūdijančio plieno grotelės
Žalias ketaus puodas
convEGGtor laikiklis
Vienkartinis skysčių surinkimo indas
Šakės mėsai
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 140°C.
2. Per tą laiką nulupkite visus mažus svogūnus troškintiems svogūnams.
GAMINIMAS
1. Žalio ketaus puodo dangtyje ant grotelių įkaitinkite alyvuogių aliejų, dėkite svogūnus, uždenkite EGG dangtį ir svogūnus kepkite kol gražiai parus, kartas nuo karto pamaišydami.
2. Į svogūnus įmaišykite medų ir leiskite karamelizuotis. Supilkite balzaminį actą ir veršienos sultinį, sudėkite čiobrelio ir rozmarino šakeles. Nuo EGG grotelių nuimkite dangtį su svogūnais ir groteles, įdėkite convEGGtor ir vienkartinį skysčių surinkimo indą, tada į EGG grąžinkite groteles. Ant grotelių dėkite dangtį su svogūnais, uždenkite EGG dangtį ir palikite svogūnus troškintis apie 30 min., kol jie suminkštės.
3. Per tą laiką paruoškite mišinį įtrinimui. Smulkiai prieskonių malūnėliu, kavamale ar trintuve sutrinkite kadangio uogas, juoduosius pipirus, garstyčių sėklas, pankolių sėklas ir kumino sėklas. Sumaišykite visus mišinio įtrinimui ingredientus ir atsidėkite 5 valgomuosius šaukštus. Likusį mišinį galite laikyti sandariame inde kitam kartui.
3. Pirma įtrinkite jautieną alyvuogių aliejumi ir tuomet atsidėtu prieskonių mišiniu. Nuo EGG nuimkite dangtį su svogūnais ir leiskite ataušti skystyje. Ant grotelių dėkite pomentės kepsnį ir uždenkite EGG dangtį. Įkaitinkite iki 120°C ir mėsą kepkite maždaug 2,5 valandos.
4. Iš EGG išimkite pomentės kepsnį ir mėsą visiškai padenkite barbekiu padažu. Suvyniokite mėsą į tris aliuminio folijos sluoksnius ir padėkite atgal ant grotelių. EGG įkaitinkite iki 140°C ir leiskite pomentės kepsniui kepti dar 1-1,5 valandas, per tą laiką suvyniotą mėsą apversdami du kartus.
5. Išimkite suvyniotą pomentės kepsnį iš EGG ir atsargiai nuimkite foliją. Naudodamiesi šakėmis mėsai suplėšykite mėsą. Iš skysčio išimkite troškinus svogūnus ir nuplėšykite lapelius nuo petražolės šakelių. Patiekite Big Green Egg pagamintą plėšytą jautieną su svogūnais ir papuoštą petražolėmis.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu