Pjadina tai itališkas paplotėlis, kurį galite lengvai ir greitai išsikepti savo Big Green Egg kepsninėje. Jis kažkiek primena namie gamintas tortilijas, tačiau jį yra labai paprasta pagaminti. Anksčiau, tešla būdavo gaminama, naudojant lydytus kiaulės taukus, kurie šiais laikais daugumoje receptų yra pakeisti alyvuogių aliejumi. Jai pasigaminti jums reikės miltų, druskos, maistinės sodos, alyvuogių aliejaus ir vandens – visus šiuos ingredientus tikrai turėsite namie. Šiame recepte, Sarah Puozzo iškeptą pjadiną pagardins itališku vytintu kumpiu, gražgarstėmis, buratos sūriu, ant kamado grotelių keptu nektarinu ir ant viršaus užpils naminio gražgarsčių pesto padažo.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, KEPIMAS KEPSNINĖJE
VIRTUVĖ: ITALIJOS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 30 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 80 MINUČIŲ
IŠ VISO: 110 MINUČIŲ
KIEKIS: 6 PORCIJOS
INGREDIENTAI
Pjadinai
500 g aukščiausios rūšies miltų ir šiek tiek pabarstymui
10 g druskos
1 a. š. maistinės sodos
50 g alyvuogių aliejaus
200 g drungno vandens
Įdarui
4 nektarinų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
200 g itališko vytinto kumpio griežinėlių
100 g gražgarsčių
2 buratos sūrio rutuliukų, sveriančių 125 g
Pesto padažui
1 česnako skiltelės
0,5 a š. jūros druskos
50 g gražgarsčių
40 g nesūdytų natūralių migdolų
10 g tarkuoto granapadano sūrio
125 ml alyvuogių aliejaus
Reikalingi priedai:
Pusmėnulio formos rantyta ketaus plokštė
convEGGtor krepšelis
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Kepimo akmuo
IŠANKSTINIS PASIRUOŠIMAS
1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir įkaitinkite iki 220 °C temperatūros.
2. Įstatykite pusmėnulio formos rantytą ketaus plokštę briaunota puse į viršų į convEGGtor krepšelį, įdėkite jį į EGG kepsninę ir 10 minučių pakaitinkite.
3. Tuo tarpu į dubenį sudėkite visus pjadinos ingredientus ir gerai sumaišykite, kol gausis vientisa masė. Išverskite ją ant darbastalio ir maždaug 5 minutes minkykite, kol tešla gausis minkšta ir elastinga. Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti mažiausiai 10 minučių.
PASIRUOŠIMAS
1. Perpjaukite įdarui skirtus nektarinus per pusę, išimkite kauliukus ir supjaustykite skiltelėmis. Patepkite skilteles alyvuogių aliejumi ir sudėkite jas perpjauta puse ant rantytos ketaus plokštės. 2–3 minutes vaisius pakepkite, kol jie dailiai apskrus. Apverskite nektarinų skilteles ant kitos pusės ir pakepkite dar 2–3 minutes.
2. Išimkite nektarinus iš EGG kepsninės ir sudėkite į lėkštę. Išimkite rantytą ketaus plokštę iš EGG kepsninės ir į krepšelį įdėkite convEGGtor laikiklį su nerūdijančio plieno grotelėmis viršuje. Ant viršaus padėkite kepimo akmenį. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir įkaitinkite ją iki 275 °C temperatūros. Bent 20 minučių pakaitinkite kepimo akmenį, kad jis tolygiai įkaistų.
3. Tuo tarpu pesto padažui nulupkite česnako skiltelę ir sutraiškykite ją kartu su jūros druska grūstuvėje. Įdėkite gražgarsčių ir smulkiai sutrinkite. Tuomet į pesto padažą suberkite ir sugrūskite migdolus. Po to į padažą įberkite tarkuoto granapadano sūrio ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šoną.
4. Padalinkite tešlą į šešias lygias dalis ir, ridendami ant darbastalio, suformuokite iš jų rutuliukus. Pabarstykite darbastalio paviršių miltais ir ant jo padėkite tešlos rutuliuką. Iškočiokite tešlą iki 2 milimetrų storio, kiekvieną kartą ją ketvirtadaliu pasukdami. Padėkite pjadiną ant karšto kepimo akmens ir kepkite 2–3 minutes, kol apatinė pusė taps gelsvai rudos spalvos. Tuomet apverskite pjadiną ir pakepkite dar 2–3 minutes.
5. Padėkite pjadiną ant lėkštės ir ant vienos paplotėlio pusės sudėkite šeštadalį turimo itališko vytinto kumpio ir gražgarsčių. Ant viršaus uždėkite buratos sūrio, pagal skonį pabarstykite pipirais ir pagardinkite nektarinų skiltelėmis. Tuomet ant viršaus užpilkite šiek tiek pesto padažo ir sulenkite pjadiną per pusę. Tokiu pačiu būdu pagaminkite likusias pjadinas.
© Big Green Egg Europe