Pjadina su kumpiu, burata, keptu nektarinu ir gražgarsčių pesto padažu

 

Pjadina tai itališkas paplotėlis, kurį galite lengvai ir greitai išsikepti savo Big Green Egg kepsninėje. Jis kažkiek primena namie gamintas tortilijas, tačiau jį yra labai paprasta pagaminti. Anksčiau, tešla būdavo gaminama, naudojant lydytus kiaulės taukus, kurie šiais laikais daugumoje receptų yra pakeisti alyvuogių aliejumi. Jai pasigaminti jums reikės miltų, druskos, maistinės sodos, alyvuogių aliejaus ir vandens – visus šiuos ingredientus tikrai turėsite namie. Šiame recepte, Sarah Puozzo iškeptą pjadiną pagardins itališku vytintu kumpiu, gražgarstėmis, buratos sūriu, ant kamado grotelių keptu nektarinu ir ant viršaus užpils naminio gražgarsčių pesto padažo.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, KEPIMAS KEPSNINĖJE

VIRTUVĖ: ITALIJOS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 30 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 80 MINUČIŲ

IŠ VISO: 110 MINUČIŲ

KIEKIS: 6 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

 

Pjadinai

500 g aukščiausios rūšies miltų ir šiek tiek pabarstymui

10 g druskos

1 a. š. maistinės sodos

50 g alyvuogių aliejaus

200 g drungno vandens

Įdarui

4 nektarinų

2 v. š. alyvuogių aliejaus

200 g itališko vytinto kumpio griežinėlių

100 g gražgarsčių

2 buratos sūrio rutuliukų, sveriančių 125 g

Pesto padažui

1 česnako skiltelės

0,5 a š. jūros druskos

50 g gražgarsčių

40 g nesūdytų natūralių migdolų

10 g tarkuoto granapadano sūrio

125 ml alyvuogių aliejaus

Reikalingi priedai:

Pusmėnulio formos rantyta ketaus plokštė

convEGGtor krepšelis

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Kepimo akmuo

 

 

 

 

IŠANKSTINIS PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir įkaitinkite iki 220 °C temperatūros.

2. Įstatykite pusmėnulio formos rantytą ketaus plokštę briaunota puse į viršų į convEGGtor krepšelį, įdėkite jį į EGG kepsninę ir 10 minučių pakaitinkite.

3. Tuo tarpu į dubenį sudėkite visus pjadinos ingredientus ir gerai sumaišykite, kol gausis vientisa masė. Išverskite ją ant darbastalio ir maždaug 5 minutes minkykite, kol tešla gausis minkšta ir elastinga. Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti mažiausiai 10 minučių.

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Perpjaukite įdarui skirtus nektarinus per pusę, išimkite kauliukus ir supjaustykite skiltelėmis. Patepkite skilteles alyvuogių aliejumi ir sudėkite jas perpjauta puse ant rantytos ketaus plokštės. 2–3 minutes vaisius pakepkite, kol jie dailiai apskrus. Apverskite nektarinų skilteles ant kitos pusės ir pakepkite dar 2–3 minutes.

2. Išimkite nektarinus iš EGG kepsninės ir sudėkite į lėkštę. Išimkite rantytą ketaus plokštę iš EGG kepsninės ir į krepšelį įdėkite convEGGtor laikiklį su nerūdijančio plieno grotelėmis viršuje. Ant viršaus padėkite kepimo akmenį. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir įkaitinkite ją iki 275 °C temperatūros. Bent 20 minučių pakaitinkite kepimo akmenį, kad jis tolygiai įkaistų.

3. Tuo tarpu pesto padažui nulupkite česnako skiltelę ir sutraiškykite ją kartu su jūros druska grūstuvėje. Įdėkite gražgarsčių ir smulkiai sutrinkite. Tuomet į pesto padažą suberkite ir sugrūskite migdolus. Po to į padažą įberkite tarkuoto granapadano sūrio ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šoną.

4. Padalinkite tešlą į šešias lygias dalis ir, ridendami ant darbastalio, suformuokite iš jų rutuliukus. Pabarstykite darbastalio paviršių miltais ir ant jo padėkite tešlos rutuliuką. Iškočiokite tešlą iki 2 milimetrų storio, kiekvieną kartą ją ketvirtadaliu pasukdami. Padėkite pjadiną ant karšto kepimo akmens ir kepkite 2–3 minutes, kol apatinė pusė taps gelsvai rudos spalvos. Tuomet apverskite pjadiną ir pakepkite dar 2–3 minutes.

5. Padėkite pjadiną ant lėkštės ir ant vienos paplotėlio pusės sudėkite šeštadalį turimo itališko vytinto kumpio ir gražgarsčių. Ant viršaus uždėkite buratos sūrio, pagal skonį pabarstykite pipirais ir pagardinkite nektarinų skiltelėmis. Tuomet ant viršaus užpilkite šiek tiek pesto padažo ir sulenkite pjadiną per pusę. Tokiu pačiu būdu pagaminkite likusias pjadinas.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close