Pitos su šonkaulių mėsos įdaru

 

Mėgstate šonkauliukų skonį, bet nepatinka kramsnoti kaulus? Tuomet Big Green Egg kepsninėje būtinai išsikepkite kiaulienos šonkaulių mėsos, kuri jau yra iškaulyta. Taip iškepta šonkaulių mėsa tiks patiekti kaip užkandis arba įdaras pitoms.

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS ŽEMOJE TEMPERATŪROJE, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, KEPIMAS

VIRTUVĖ:

SUDĖTINGUMAS: LENGVA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 145 MIN.

IŠ VISO: 160 MIN.

IŠEIS: 8 PITOS

 

INGREDIENTAI

 

 

ŠONKAULIŲ MĖSA

1 kg kiaulienos šonkaulių mėsos be kaulų, pjaustytos juostelėmis

2 česnakų skiltelės

2 v. š. alyvuogių aliejaus

1 v. š. Madraso kario mišinio

1 v. š. maltų rūkytų paprikų (saldžiųjų)

1 v. š. rupios jūros druskos

GLAJUI

2 v. š. juodųjų pupelių ir česnakų padažo

2 v. š. austrių padažo

2 v. š. imbierų sirupo

PATIEKTI

¼ agurko

¼ raudonos aitriosios paprikos

1 laiškinis svogūnas

8 pitos (galite jų išsikepti patys)

8 kalendrų šakelės

Priedai:

convEGGtor

Vienkartinė skysčių surinkimo talpa

Nerūdijančio plieno grotelės

Perforuotos grotelės (apvalios)

Apvali skysčių surinkimo talpa

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor, vienkartinę skysčių surinkimo talpą ir nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite iki 140 °C.

Tuo tarpu sudėkite juostelėmis pjaustytą šonkaulių mėsą į dubenį. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnakų skilteles. Apšlakstykite mėsą alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite. Suberkite maltas paprikas, kario miltelius, jūros druską ir smulkintas česnakų skilteles ir gerai įtrinkite pagardais mėsą.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

Išdėliokite šonkauliukų mėsą ant apvalių perforuotų grotelių, jas uždėkite ant įkaitintos kepsninės grotelių ir uždarykite Big Green Egg dangtį. Kepkite šonkauliukus apie 2 val.

Išimkite perforuotas groteles su šonkaulių mėsa iš Big Green Egg ir sudėkite į apvalią skysčių surinkimo talpą. Įkaitinkite kepsninę iki 180 ºC.

Sumaišykite glajui skirtus ingredientus ir juo aptepkite šonkaulių mėsą. Uždėkite apvalią talpą ant grotelių ir uždarykite Big Green Egg dangtį. Kepkite mėsą apie 15 min. ir per tą laiką dar 2–3 kartus aptepkite glajumi. Tuo tarpu prieš patiekdami supjaustykite agurką šiaudeliais. Pašalinkite aitriosios paprikos kotelį ir sėklas, o minkštimą susmulkinkite. Laiškinį svogūną supjaustykite plonais žiedais.

Išimkite šonkaulių mėsą iš Big Green Egg. Prapjaukite pitas ir įdarykite kepta mėsa. Patiekite su smulkintais agurkais, smulkinta aitriąja paprika, laiškiniais svogūnais ir kalendrų šakelėmis.

 

 

 

 

PATARIMAS

Jei patys kepsite pitas pagal šį receptą, turėsite daugiau bandelių nei reikės patiekiant keptą šonkaulių mėsą. Likusias pitas suvyniokite į maistinę plėvelę ir atidėkite kitai dienai arba laikykite šaldiklyje. Panorėję valgyti galite pašildyti pitas Big Green Egg kepsninėje arba skrudintuve.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close