Pietietiško stiliaus šaukštu valgoma duona

Ar kada esate girdėję apie šaukštu valgomą duoną (angl. spoonbread), kuri pietinėse Amerikos valstijose yra laikoma klasikiniu afrikiečių kilmės amerikiečių patiekalu? Ši gardi duona primena kukurūzų duoną, tačiau ji yra kur kas minkštesnė ir puresnė, todėl ją galite patiekti kaip garnyrą, kurį galėsite valgyti šaukštu tiesiai iš kepimo indo. Jos tekstūra ir skonis yra tiesiog unikalūs. Kadangi pagal šį receptą duoną kepsite Big Green Egg kepsninėje, ji bus dar skanesnė už tradiciškai keptą orkaitėje. Taigi uždekite anglis savo Big Gren Egg kamado kepsninėje!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

VIRTUVĖ: AMERIKOS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 30 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 35 MINUTĖS

IŠ VISO: 65 MINUTĖS

KIEKIS: 1 DUONOS KEPALAS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

2 šviežių kukurūzų burbuolių

130 g savaime kylančių (self-rising) kepimo miltų

0,5 a. š. smulkios jūros druskos

150 ml nenugriebto pieno

30 g cukraus

60 g kukurūzų miltų

150 g sviesto ir dar trupučio kepimo formai ištepti

2 kiaušinių

150 g grietinės

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Kepimo akmuo

Momentinis termometra

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir įkaitinkite ją iki 200 °C, įdėję convEGGtor laikiklį ir nerūdijančio plieno groteles.

2. Tuo tarpu, nupjaustykite kukurūzus nuo burbuolių. Persijokite savaime kylančius kepimo miltus kartu su druska. Atidėkite.

3. Dideliame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies užvirkite kukurūzus su pienu ir cukrumi. Sumažinkite kaitrą, įmaišykite kukurūzų miltus ir viską apie 10 minučių maišykite, kol kukurūzai išvirs.

4. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite kukurūzų mišinį maždaug 5 minutėms atvėsti. Tuo tarpu, ištirpinkite 100 gramų sviesto. Ištepkite 1 litro talpos kepimo formą sviestu.

5. Į kukurūzų mišinį po vieną įmaišykite įmuštus kiaušinius, tuomet paeiliui sudėkite grietinę, savaime kylančius kepimo miltus su druska ir supilkite lydytą sviestą. Tolygiai paskirstykite tešlą kepimo formoje.

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Į EGG kepsninę įdėkite šaltą kepimo akmenį ir ant jo uždėkite kepimo formą. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite šaukštu valgomą duoną maždaug 30 minučių, kol duonos vidaus temperatūra pasieks 85 °C. Ją galite nustatyti momentiniu termometru. Prieš baigiant kepti duonai, ištirpinkite likusius 50 gramų sviesto.

2. Išimkite kepimo formą iš EGG kepsninės ir apšlakstykite lydytu sviestu. Kol duona dar šilta, bet visiškai neatvėsusi, patiekite ją su šaukštu, kad būtų galima valgyti tiesiai iš indo.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close