Picanha iešmelis su čimičiuri padažu

 

Picanha – tai jautienos kumpis, kurį ant Big Green Egg dažniausiai kepame visą, o paskui apkepame ant riebalų. Bet ar žinojote, kad iš šio gražaus mėsos gabalo taip pat galite išpjauti kepsnius, kuriuos galite iškepti savo kamado? Idealus pasirinkimas, kai neturite daug laiko vakarienei ruošti, bet norite patiekti skanų mėsos patiekalą. Norite patiekti Picanha išskirtiniu būdu? Tada labai plonus kepsnius suverkite ant iešmo. Puikus patiekalas dalinimuisi!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSOT: 20 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ

IŠ VISO: 40 MINUČIŲ

IŠEIS: 4-6 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

Vėrinukas

1 jautienos kumpis, apie 1 kg svorio

1 v.š. alyvuogių aliejaus

Prieskonių mišinys

1 čiobrelio šakelė

1 rozmarino šakelė

2 česnako skiltelės

Patiekimui

Čimičiuri padažas

Makaronų salotos su ant grotelių keptomis daržovėmis

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

Lankstūs iešmai

Momentinis termometras

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 200°C temperatūros.

2. Per tą laiką, jautienos kumpį Picanha supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Mėsą suverkite ant lankstaus iešmo. Tai darydami įsitikinkite, kad riebūs mėsos kraštai yra vienoje pusėje ir viską sutvirtinkite.

3. Žolelių mišiniui nuo čiobrelių šakelių nuskabykite lapelius, o nuo rozmarino spyglius ir juos smulkiai supjaustykite. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Mėsą aptepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite prieskonių mišiniu, druska ir pipirais pagal skonį ir viską įtrinkite į mėsą.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Iešmą dėkite ant grotelių riebiąja puse žemyn, uždenkite EGG dangtį ir kepkite apie 10 minučių. Kadangi mėsą gana ilgai kepate ant riebios pusės, ji tampa graži ir traški.

2. Apverskite iešmą ir kepkite tol, kol mėsa pasieks 48-50°C temperatūrą. Tai galite pamatuoti naudodami momentinį termometrą, jei Picanha kepsnius ant iešmo suvėrėte pakankamai arti vienas kito.

3. Nuimkite iešmą nuo EGG ir atsargiai nuo jo nuimkite mėsą. Patiekite su čimičiuri padažu ir makaronų salotomis su keptomis ant grotelių daržovėmis.

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close