Ketinate savo Big Green Egg kepsninėje išsikepti picos? Siūlome pasigaminti gardžios perlenktosios picos su rūkytu halumiu! Halumį galima valgyti ir termiškai neapdorotą, tačiau šios rūšies sūris puikiai tinka kepti orkaitėje ir ant grotelių arba, kaip šiame picos recepte, rūkinti. Sūris nesilydo, todėl išrūkinę galėsite jį supjaustyti dailiais kubeliais. Prieš kepdami picą įsitikinkite, kad akmuo gerai įkaitęs. Tik taip pasieksite geriausių rezultatų!
GAMINIMO BŪDAS: RŪKINIMAS, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, KEPIMAS ORKAITĖJE
VIRTUVĖ: ITALŲ
SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 70 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 50 MIN.
IŠ VISO: 120 MIN.
IŠEIS: 4 PICOS
INGREDIENTAI
TEŠLA
435 g miltų, papildomai stalviršiui pabarstyti
10 g sausų mielių
240 g baltojo vyno
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. medaus
1 a. š. druskos
ĮDARAS
1 pakuotė halumio (200 g)
1 geltonoji saldžioji paprika
1 raudonoji saldžioji paprika
1 ryšelis žaliųjų smidrų
2 rausvieji svogūnai
1 guotas baltųjų shimeji grybų (150 g)
1 guotas rudųjų shimeji grybų (150 g)
500 ml pomidorų tyrės
PAPILDOMI INGREDIENTAI:
4 v. š. kukurūzų miltų
8 v. š. alyvuogių aliejaus
Priedai:
Medžio kaladėlė (algarobo)
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Kepimo akmuo
Aliumininė picos ližė
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Paruoškite tešlą: dubenyje sumaišykite miltus ir mieles. Supilkite baltąjį vyną bei alyvuogių aliejų ir sudėkite medų. Visus ingredientus gerai išmaišykite, suberkite druską ir išminkykite elastingą tešlą.
2. Padalykite tešlą į 4 vienodas dalis ir iš jų suformuokite rutuliukus. Uždenkite juos maistine plėvele arba švariu rankšluostėliu ir kildinkite apie 1 val., kol jie padidės dvigubai.
3. Tuo tarpu uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis naudodami 1 uždegiklį ir įkaitinkite kepsninę iki 110 °C. Įdarui skirtą halumio sūrį supjaustykite riekelėmis.
4. Ant rusenančių anglių uždėkite algarobo kaladėlę. Įdėkite convEGGtor bei groteles, o ant jų uždėkite halumį. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir rūkinkite sūrį apie 30 min. Iš pradžių temperatūra nukris, bet taip ir turi būti. Leiskite kepsninei vėl įkaisti iki 110 °C.
5. Tuo tarpu paruoškite likusius ingredientus įdarui. Paprikas perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelius ir sėklas, o minkštimą supjaustykite plonomis juostelėmis. Nupjaustykite sukietėjusius smidrų galus ir išmeskite, o likusius stiebus supjaustykite. Nulupkite rausvuosius svogūnus ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Išskirstykite shimeji grybus.
6. Išimkite halumį iš Big Green Egg kepsninės. Uždėkite kepimo akmenį ant grotelių ir įkaitinkite kepsninę iki 250 °C. Halumį supjaustykite ½ cm dydžio kubeliais.
GAMINIMAS
1. Pabarstykite stalviršį miltais ir iškočiokite tešlos rutuliuką, kad išeitų tvarkingas apskritimas. Aliumininę picos ližę apibarstykite šaukštu kukurūzų miltų ir ant viršaus uždėkite iškočiotą picos tešlą. Pakrutinkite ližę ir įsitikinkite, kad tešla nelimpa. Jei limpa, pabarstykite daugiau kukurūzų miltų.
2. Pusę tešlos aptepkite ketvirčiu nurodyto pomidorų pastos kiekio, apdėliokite ketvirčiu paruoštų daržovių ir rūkyto sūrio. Palikite tuščią daugmaž 3 cm kraštą.
3. Sudrėkinkite paliktą tešlos kraštą vandeniu. Perlenkite tešlą taip, kad uždengtumėte įdarą. Užlenkite ir sandariai užspauskite tešlos kraštą. Pakrutinkite picos ližę ir patikrinkite, ar pica nelimpa. Perlenktosios picos viršų aptepkite alyvuogių aliejumi ir perkelkite picą ant kepimo akmens. Uždarykite Big Green Egg dantį ir kepkite perlenktąją picą apie 10 min., kol iškeps ir apskrus. Tuo tarpu paruoškite antrą picą.
4. Išimkite perlenktąją picą iš Big Green Egg ir lygiai taip pat iškepkite likusias picas.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu