BIg Green Egg kepsninėje iškeptos paprikos ir cukinijos būna labai skanios, bet šias daržoves taip pat galite panaudoti gamindami čatnį. Be paprikų ir cukinijų, į čatnį dedami pomidorai, šalotiniai svogūnėliai ir česnakai, o papildomo skonio suteikia Big Green Egg. Patiekite čatnį su gardžiai iškepta kiauliena, pavyzdžiui, šiuo naminiu vyniotiniu.
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 15 MIN.
IŠ VISO: 35 MIN.
KIEKIS: 6 PORCIJOS
Ingredientai
ČATNIS
2 geltonosios paprikos
2 šalotiniai svogūnėliai
1 česnako galvutė
2 geltonosios cukinijos
2 v. š. alyvuogių aliejaus
250 g geltonųjų „Tomberry“ pomidorų (arba geltonų vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę)
jūros druskos
Priedai:
convEGGtor
Ketaus keptuvė
GAMINIMAS
PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO
1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor laikiklį bei groteles, įkaitinkite iki 180 °C. Kai kepsninė bus beveik įkaitusi iki reikiamos temperatūros, ant grotelių uždėkite ketaus keptuvę ir pašildykite.
2. Tuo tarpu paprikas perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelius, sėklas ir pertvaras, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Svogūnėlius ir česnako skilteles nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Cukinijas supjaustykite maždaug 1/2 cm storio gabalėliais ir susmulkinkite kubeliais.
GAMINIMAS
1. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite paprikas, svogūnėlius bei česnako skilteles ir kepkite apie 6 min. Retkarčiais pamaišykite ir kaskart uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį.
2. Į mišinį įmaišykite cukinijų kubelius bei pomidorus ir kepkite dar 5 min.
3. Ištraukite keptuvę iš Big Green Egg kepsninės, pagal skonį pagardinkite čatnį jūros druska ir sudėkite į dubenį.
© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu