Ketinate Big Green Egg kepsninėje savarankiškai išsikepti picą? Tuomet neabejotinai patys gaminsite jos tešlą ir padažą. Tai nėra taip sudėtinga, kaip galvojate. Šiame, kamado kepsninėms skirtame, recepte, Amsterdame įkurtos „nNea Pizza“ picerijos savininkas Vincenzo Onnembo pasidalins patarimais, kaip galite savarankiškai pasigaminti picos padus, padažą ir paprastą įdarą. Pastarajam geriau naudoti fior di latte mocarelos sūrį, kuris dėl savo stangrumo puikiai tinka picoms, nes jis nėra drėgnas, ar panašų mocarelos sūrį. Tokio sūrio reikia todėl, kad dėl pernelyg drėgno padažo arba ant viršaus dedamų priedų pica gali tapti ištižusi. Vadovaudamiesi šiuo receptu sužinosite, jog paprasta pica gali būti neįtikėtinai skani, jei naudosite kokybiškus ingredientus!
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS
VIRTUVĖ: ITALIJOS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMAS: 60 MINUČIŲ
GAMINIMAS: 75 MINUTĖS
IŠ VISO: 135 MINUTĖS
KIEKIS: 4 PICOS
INGREDIENTAI
Pomidorų padažui
1 kg pomidorų
2 šviežio česnako skiltelių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
8 g smulkios jūros druskos
Viršui
400 g fior di latte ar panašaus mocarelos sūrio
32 baziliko lapelių
Ypač tyro alyvuogių aliejaus apšlakstymui
100 g pekorino sūrio
Picos padams
200 g kietųjų kviečių miltų
4 picos tešlos rutuliukų
Reikalingi priedai
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Maža ketaus keptuvė
Kepimo akmuo
Nerūdijančio plieno picos ližė
PASIRUOŠIMAS
1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir, įdėję convEGGtor laikiklį su nerūdijančio plieno grotelėmis, ją įkaitinkite iki 220 °C.
2. Ant grotelių uždėkite mažą ketaus keptuvę ir įkaitinkite. Tuo tarpu, padažui stambiais gabaliukais supjaustykite pomidorus. Nulupkite česnakų skilteles ir sutraiškykite peilio šonine dalimi.
3. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite česnakus su pomidorais ir pabarstykite druska. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir kepkite pomidorus su česnakais 15–20 minučių, kol suminkštės. Kol jie kepa, reguliariai pamaišykite ir kaskart uždarykite EGG dangtį.
4. Nukoškite padažą per sietelį. Tuomet supilkite tirštąją padažo dalį į dubenį, išmaišykite ir palikite atvėsti.
GAMINIMAS
1. Ant grotelių padėkite kepimo akmenį ir įkaitinkite Big Green Egg iki 290°C. Palaukite 20 minučių, kol įkais kepimo akmuo. Tuo tarpu, supjaustykite picos viršui skirtą mocarelos sūrį maždaug 5 x 1 x 0,5 cm juostelėmis. Picos pado gamybai ant darbastalio pabarstykite žiupsnį kietųjų kviečių miltų. Naudodami tešlos pjaustyklę, atlaisvinkite rutuliukų kraštus, kad jie lengviau išsiimtų iš plastikinės pakuotės. Iš pakuotės išimtą picos tešlos rutuliuką padėkite ant miltų. Atsižvelkite į tai, kad iš šio rutuliuko suformuota viršutinė tešlos dalis taps picos pado viršumi, kuris bus šiek tiek sausesnis už apačią, ant kurios tepsite padažą ir dėsite priedus, todėl galutinis rezultatas bus geresnis.
2. Suformuokite picos padą, tampydami tešlos rutuliuką ir spaudydami jį pirštų galiukais, kol pagrindas taps tolygus. Netampykite vien tik centro, nes tešla šioje vietoje taps per plona. Svarbu pasirūpinti, kad picos padas visur būtų vienodo storio su šiek tiek išgaubtais kraštais.
3. Supilkite apie 100 g padažo į picos pado vidurį ir sukdami išgaubtą šaukšto pusę ratu, jį visur tolygiai paskirstykite. Ant viršaus uždėkite 8 baziliko lapelius ir 100 gramų mocarelos sūrio juostelių. Kadangi bazilikas bus po sūriu, jo lapeliai nesudegs. Pabarstykite nedideliu miltų kiekiu nerūdijančio plieno picos ližę ir pakiškite ją po picos padu. Padėkite picą ant kepimo akmens, uždarykite Big Green Egg dangtį ir kepkite picą 4 minutes. Po to patikrinkite, ar pica iškepė ir, prireikus, pakepkite dar 1 minutę.
4. Nuėmę picą nuo kepimo akmens, įdėkite į didelę lėkštę arba ant pjaustymo lentos ir apšlakstykite trupučiu ypač tyro alyvuogių aliejaus. Supjaustykite karštą picą griežinėliais, ant viršaus užtarkuokite 25 gramus pekorino sūrio ir nedelsdami patiekite. Tokiu pačiu būdu pagaminkite kitas picas.
© Big Green Egg Europe